用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問屯門邊間幼稚園好???/
go

請問屯門邊間幼稚園好???/ [複製鏈接]

請問屯門邊間幼稚園好???/

大家好!我女女依家16個月,我想出年被女女就讀幼稚園,但唔知邊間好?希望大家給點意見!

Re: 請問屯門邊間幼稚園好???/

我幫囝囝報左啟思 (06年入學)

kamankwok 寫道:
我幫囝囝報左啟思 (06年入學)

你仔仔幾大啊?沒夠兩歲半收唔收架?
啟思係邊啊?

St. Peter

我收集多個媽咪的經驗, 知道 st. peter 都唔錯, 所以我現在會報埋 st. peter    我囝囝04年2月出世剛好2歲半, 不過我都唔知比佢讀 n1 定 k1好  

St. peter 用
40%時間以英語授課,
30%時間以普通話授課,
30%時間以廣州話授課,
兆麟的鄒校長對教學充滿熱誠、Open mind、樂於接納家長意見,是一個很好的校長。
很少學校有三個主任,李主任很主動帮助有問題的家長,BoBo主任溫文大方
英語有外籍老師及本地老師授課 。
希望可以帮到你

幼稚園K1要足2歲8個月先收嫁噃, N1就2歲
我收集多個媽咪的經驗, 知道 st. peter 都唔錯, 所以我現在會報埋 st. peter    我囝囝04年2月出世剛好2歲半, 不過我都唔知比佢讀 n1 定 k1好  

hi kamankwok:
我囡囡都係04年1月出世,我都打算比囡囡讀st.peter但我地明年讀唔到k1要07年先讀到,我都想比佢讀n1但好小有半日讀。

Winma,
好多謝你咁詳細的資料^^

wendy_ip88,
我會比囝囝讀 N1, 但"SIU LUNG"無N1, 要到青出村o個邊先有, 亦有分上/下午班.  我打左去問, 佢地話讀完N1 2007年可以幫你轉介返去"SIIU LUNG" o個邊讀k1  

Good arrangement!

我大囡今年St.peter-siu lun k3,真係讀得好開心. 我個屋苑都有好多人讀青山,不過啲媽咪都話差好遠,好似hello喂就可以同小朋友化裝返學校玩,青山就無啦,等校車時都    見我地呢車個個都扮到咁happy,佢嗰d就無份 k2開始俾佢讀全日班,鬼咁多outing 仲學埋日文添,有次個囡仲胆粗粗咁走去個日本仔度唱多啦A夢    e+k3返咗一個月就同我講3 little pigs, "I know you are a big bad wolf"   
呢間學校嘅功夫組同跳舞組勁多表演,e+考學校不知幾殺食   
其實如果唔係無人湊都唔使番n1嘅,我嗰時都係同個囡玩playgroup咋,喺青山讀完n1兆麟一樣要考,佢收生足,仲一定唔會同青山爭客

Hi Kamankwok,
你的資料完全正確,我有两個朋友都將小朋友安排到青出村o個邊讀N1,K1再轉返Siu Lung,No Problem!再有疑問你可以致电兆麟的鄒校長,她很好人,對每位家長提問都重視,你可以直接問她,她必為你小孩作出最好的安排。

Winma,
好多謝你咁詳細的資料^^

wendy_ip88,
我會比囝囝讀 N1, 但"SIU LUNG"無N1, 要到青出村o個邊先有, 亦有分上/下午班.  我打左去問, 佢地話讀完N1 2007年可以幫你轉介返去"SIIU LUNG" o個邊讀k1  

Hi Winma,

After reading your message, I also want to let me son to join St. Peter ar. Do you know the phone no. of St. Peter? Could you please tell me?
How old can my son join the n1? He is now 10months old. Should I apply for the n1 now?

Thanks!
Denise

Hi Denise,
Siu Lung's contact no.: 26181166, please call the reception, or even the School Principal for more detail.
Hope it may help you!
Denise_Chan 寫道:
Hi Winma,

After reading your message, I also want to let me son to join St. Peter ar. Do you know the phone no. of St. Peter? Could you please tell me?
How old can my son join the n1? He is now 10months old. Should I apply for the n1 now?

Thanks!
Denise

Hi Denise,
The School Link may help you too!
http://www.spckg.edu.hk/siulun/siulun.html
Wecome to explore ! Hope your kid can get the seat too!

Thanks Winma.
Denise

即係青山村個間唔好嗎???
因為我個仔都要報了..
我有唸
青山村 聖彼得
山景村 浸信會
係 唸 e2間,大家有冇意見??
‹ 上一主題|下一主題