用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 NTK十號風球、黑雨無得上堂不肯補堂或退學費,太過份吧 ...
發新帖回覆
go

[中學] NTK十號風球、黑雨無得上堂不肯補堂或退學費,太過份吧! [複製鏈接]

剛1/9/23十號風球及8/9/2023黑雨,教育局宣布全港停課,NTK不肯zoom 授課、或補堂或退款,太過份!NTK說policy 已說明,但為何沒有zoom tutorial? NTK說老師沒有教材在家。
嘩,宜家咩年代,個policy 是否太outdated!
激死人!每堂唔見HKD1,180!
我真係未見過咁無懶嘅教學機構,可唔可以向教育局投訴?

heidya    發表於 23-9-20 08:52
   1    0    0    0

Miniminds 都一樣

happyteresa 發表於 23-9-18 18:51
剛1/9/23十號風球及8/9/2023黑雨,教育局宣布全港停課,NTK不肯zoom 授課、或補堂或退款,太過份!NTK說pol ...

好多興趣班都係,喺policy寫明因天氣關係取消課堂係冇補 :(

好多補習機構政策都係8號以上、黑雨唔補,不過每堂過千就慘啲

之前上esf興趣班都一樣天氣問題而取消既堂冇得補呀

happyteresa 發表於 23-9-18 18:51
剛1/9/23十號風球及8/9/2023黑雨,教育局宣布全港停課,NTK不肯zoom 授課、或補堂或退款,太過份!NTK說pol ...

題外話NTK上什麼科?教得好唔好?
呢個價錢1:1?

呢個價錢1:1。師資係好嘅,如果唔好,咁嘅policy 都走咗啦。
所以我特登post 呢度,希望多D人注意呢d outdated policy, cancel 無得退錢或改期,連zoom 堂都無得比,真係好過份

Adiezz 發表於 23-9-19 13:39
好多補習機構政策都係8號以上、黑雨唔補,不過每堂過千就慘啲

我哋補習開的Canaelite, HK Excel都ok, 呢間NTK就不知所謂!如果唔係孩子喜歡老師,真係馬上走人啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊