用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 奉勸各位千萬不要進入元朗商會中學!! 校風極差 ...
樓主: Master0121
go

奉勸各位千萬不要進入元朗商會中學!! 校風極差   [複製鏈接]

sydneywongaus 發表於 23-9-16 11:28
如果阿仔每星期要交咁多作文, 吃不消, 我都會了解下先
有需要會出口同學校反應阿仔壓力大
(雖然心裡面會高 ...

學校只不過越來越令人失望(利申:已去左is讀)

2jkidsfather 發表於 23-9-11 14:40
幫細女轉校。

大仔頂多半年。

已經幫仔仔轉左去IS , F2上學期就已經哭訴學校嘅多麼的劣質

hiuching8 發表於 23-9-11 17:36
相比直資,呢間學校老師流失唔算特別嚴重,起碼而家呢刻無請緊人。移民潮真係好勁,一年走十個老師唔出奇 ...

我非常肯定佢地有請,只不過請唔到,1年走3x 個老師,只請到1x個,變左一個老師平均教成10班per subject
(上年first term一直都在招science department老師

Master0121 發表於 23-9-11 13:43
奉勸各位家長弟兄們,現在千萬千萬不要進入元朗商會中學.以下我會歸類幾點供大家參考:
1)元朗商會中學近 ...

今時今日仲有「訓導主任」呢樣野,幾十年不變,真係好落後。
應改做counsellor(輔導主任),而家D後生受軟不受硬。

hellohappy 發表於 23-9-23 00:13
食飯期間的確聽到學生講訓導問題,儀容問題應該係有點過火左,眼見幾個學生都好端整,頭髮眉上,原來唔可以 ...

呢啲只為彰顯自己權力的吹毛求疵,真係要不得
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊