用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝傾向收邊類學生?
樓主: BB-Tiger
go

體藝傾向收邊類學生? [複製鏈接]

有細路英文差,校方又走漏眼收了,跟得好辛苦,考慮是否一定要英中
如果英文好,可以慢慢追

vlpapa 發表於 23-11-20 22:51
有細路英文差,校方又走漏眼收了,跟得好辛苦,考慮是否一定要英中
如果英文好,可以慢慢追 ...

你指體藝?佢不但英文弱,數都弱

體藝傾向收邊類學生? (我覺得)
-》成績好的學生,成績優先,有體育和繪畫能力就更好,如果某校隊有大缺門,可能有特別處理
-》英文太差,入了也不一定是好事,英文弱,數都弱,影響自信心發展

如果超熱愛運動,英文係普通津小內唔錯,有A, 但得2A-B成績,有無機會?

自行外的第三個機會,報咗先啦
要開始預備體能測試,
多練Oral,那間學校面試都要

醒目開學勳章 王國長老

zayma 發表於 23-10-17 15:27
你好,想請問學校校風如何?我見係b1c,學術係咪都唔錯?謝謝
學術成績係點?2022-2023 annual school report 已經放左上網,我只可以講無眼睇,好認真地講轉校長後成績差過之前

校風如何?唔識答,同一般中學分別不大,應該就唔會再出現學生拎住校隊既衫,點知就無里頭俾老師記名呢D事掛

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主:

Delete

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊