用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 問下大家揀加拿大不揀美英留学的原因
樓主: mom06
go

[加拿大] 問下大家揀加拿大不揀美英留学的原因   [複製鏈接]

llmom 發表於 23-8-23 16:47
我差唔多三十年前報U of T St George Campus 都要interview, Actuarial Science/ Computer Science.
...

我都係199x 入rotman 讀commerce,本身係多倫多讀boarding school 上,唔使in, 就甘交。

Greta1111 發表於 23-8-23 18:04
我都係199x 入rotman 讀commerce,本身係多倫多讀boarding school 上,唔使in, 就甘交。
...

我都係在Toronto 讀中學, 我哋幾個同學報 U of T St George Campus 都要interview.
可能我哋係考U of T 嘅英文試,如果英文試通過,就會再Interview 。

我女讀a level, 但冇選美國,因為要考sat 同治安令我卻步。

我自已都係加拿大住過好長時間,生活真係舒服,唔擔心治安問題。搵野做最多倫多最好。

英國同加拿大都有報,但target 英國多啲,最後2邊都收左,但佢讀個科世界排名u 都係英國出名啲,所以都係選英國。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊