用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 呢間小學課程係咩程度
樓主: 穎晴李
go

呢間小學課程係咩程度 [複製鏈接]

lemoncake88 發表於 23-6-13 23:29
回覆 lflxl 的帖子

Lighthouse深過Longman Elect.
讀過考左Cambridge starters 的話、Longman Elect相對好淺。我見直資及私校如SFA, 真道,播道都唔用呢本書,用比較深一點的

1998Ruby1998 發表於 23-6-13 20:47
回覆 穎晴李 的帖子

只睇到一半,另一半等學校見真章。

千足純金啊,含金量超高!

回覆 chanti 的帖子

仔已考 starter, 小一學校英文用 lighthouse, 請問是否淺?

oskmshbo 發表於 23-6-14 10:52

仔已考 starter, 小一學校英文用 lighthouse, 請問是否淺?
係、我覺得淺, lighthouse book 3 先教clothes , starters 已經差不多cover 哂、grammar 也不難。

1998Ruby1998 發表於 23-6-13 20:47
回覆 穎晴李 的帖子

只睇到一半,另一半等學校見真章。

請問對Lighthouse又有咩睇法?

oskmshbo 發表於 23-6-14 10:52

其實都要睇下學校課程係點安排?小兒校用lighthouse ,但用深半年書,不過vocabulary 同grammar 書內係淺,所以唔常用,連workbook都做咗好少,不過魔鬼英文課程不在書,係ws、grammar books及English lit.課程~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊