用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 乙2曾肇添中學
go

乙2曾肇添中學

請問有沒有人乙2派入曾記?

沙田區零,九龍城區就聽過有人band3派入。

aptt    發表於 23-4-18 17:58

回覆 woooiiii 的帖子

B3入曾肇添

woooiiii 發表於 23-4-15 22:27
沙田區零,九龍城區就聽過有人band3派入。

band 3入到也讀得辛苦吧

回覆樓主:

請參考⬇️

求問:2022年沙田區乙1派位
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3875351
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

曾記1 A喎⋯⋯

castle100 發表於 23-4-16 10:23

曾記1 A喎⋯⋯

引用:信則有,不信則無

我信王校長所講  

回覆 mrs.so 的帖子

沙田區、我哋1 C 2 A係想鄭榮之、聖心⋯⋯

回覆樓主:

只能夠贈個「勇」字

回覆 mrs.so 的帖子

所以呢啲傳聞、你話如果2 A校我會信、佢1 A冇可能⋯⋯

S148 發表於 23-4-15 21:59
請問有沒有人乙2派入曾記?

填乙2 是玩。

B1C生填乙1入曾記有機會,但跟不跟到學業反而較令人担心。

tpmon 發表於 23-4-16 21:49
填乙2 是玩。

B1C生填乙1入曾記有機會,但跟不跟到學業反而較令人担心。

又不一定的。如果1c係呈分失手,基本能力ok, 英文ok, 去到1a跟上亦大有人在

jesswu 發表於 23-4-16 23:14
又不一定的。如果1c係呈分失手,基本能力ok, 英文ok, 去到1a跟上亦大有人在
...

那麼靠家長認識自己的小朋友實力了。

有些B1C生抽入了讀B1A中學,的確見過追成績追得好辛苦。

tpmon 發表於 23-4-16 23:28
那麼靠家長認識自己的小朋友實力了。

有些B1C生抽入了讀B1A中學,的確見過追成績追得好辛苦。

係架。
唔好講1c生去1a校,有d 1a生去1a校都未必站得住。
所以家長要小心衡量返小朋友程度,性格同底子。

上星期學校升中統一派位講座, 遇到一位家長. 他說他的小朋友去年 乙15 派入曾肇添, 現時考試科科唔合格.

家長說他的小朋友是 Band 2C/3A.

jesswu 發表於 23-4-17 00:56
係架。
唔好講1c生去1a校,有d 1a生去1a校都未必站得住。
所以家長要小心衡量返小朋友程度,性格同底子。

無錯,要睇個人能力能否站得住腳。

edmond96 發表於 23-4-17 11:53
上星期學校升中統一派位講座, 遇到一位家長. 他說他的小朋友去年 乙15 派入曾肇添, 現時考試科科唔合格.

...

吓!之前傳聞既B3係乙10或乙11派入,另個跨區借位乙廿幾派入曾肇添。

兩個Case都話轉校。

但曾肇添王校長已講事實非如此。

mrs.so 發表於 23-4-17 19:00
吓!之前傳聞既B3係乙10或乙11派入,另個跨區借位乙廿幾派入曾肇添。

兩個Case都話轉校。

如果是曾肇添王校長親口講,即代表網上很多假的派位資訊發放。

tpmon 發表於 23-4-17 23:42
如果是曾肇添王校長親口講,即代表網上很多假的派位資訊發放。

今屆升中講座有家長(其中一個係我朋友住大埔)問過王校長及在場老師都話無,只係傳聞。

甚至傳到乙1曾肇添有位派唔哂,所以同區B3派入,最好笑我朋友沙田大熱小學就係乙1派唔入曾肇添,乙2入郭得勝。

網上假資訊多的是,唯恐天下不亂。

mrs.so 發表於 23-4-18 00:06
今屆升中講座有家長(其中一個係我朋友住大埔)問過王校長及在場老師都話無,只係傳聞。

甚至傳到乙1曾肇 ...

其實唔明點解要發放假消息。
部份係講到自己識當事人甚至自己就係當事人。
有d家長信以為真可能真係會搏。
除了沙田曾記,亦有傳聞灣仔b2偷雞派入QC等。信不信由你
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊