用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 Autismilee 定協康?
發新帖回覆
go

[聽/語障] Autismilee 定協康?

見Autismilee成日出廣告,但好多人都講Autismilee 非常惡劣,態度唔好,係咁sell客,沒有專業導師,唔岩無俾錢就黑面,好商業化。

但協康等好幾間大嘢都俾人講過惡劣情況,職員無面色唔休做,想問嘢又扮大排,訓練嘅導師唔專業,hea下hea下大家有咩意見啊?問多兩句都燶面,晒錢開個水療都被質疑越來越商業化。

佢哋不同類型公司而決定權在你手,佢哋又唔係唯一的。

唔明 此話何解?

mwong127 發表於 23-2-23 03:07
唔明 此話何解?
選擇權在你自己手,見不對路要識得再找一路適合自己的

黃金期治療盡可能找到專業人士

協康確是幾商業化嘅機構,佢出名只係因為佢做早期教育服務比較耐。如不滿意,樓主可以多找資料,聯繫不同機構,看看哪一間感覺比較良好才安排小朋友去接受訓練。假如協康已經俾咗唔好嘅感覺俾你,繼續用佢地服務落去都未必係好事。

autismilee 只係開左幾年既小型ABA 中心,協康係一個大機構有有好多分校又有制度,根本無可比之處

mwong127 發表於 23-2-19 23:51
見Autismilee成日出廣告,但好多人都講Autismilee 非常惡劣,態度唔好,係咁sell客,沒有專業導師,唔岩無 ...

A唔識

協康,好多做得耐嘅其實都走左
仲可以揀其他,不過冇介紹
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊