用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Virgin Vs Cathay
go

[英國] Virgin Vs Cathay [複製鏈接]

過往去英國我只搭過CX, 從未坐過Virgin, 最近上網check CX 9 月機票去London, 見很多日子的economy class direct flight 已經賣晒. 但去VA 網站見到$又平d又有direct flight 位, 想請教吓搭過VA嘅用家, VA 機好嗎?
   0    0    1    0

之前VA 成日cancel 機,所以暫時都係飛CX 穩陣啲。

維珍一月後從未復航,如果佢last minute 取消,咁你就迫住買貴飛。

我買左6月底回港機票,但VS取消到10月,開唔開得返都成問題呀。

DYPT 發表於 22-5-31 16:12
過往去英國我只搭過CX, 從未坐過Virgin, 最近上網check CX 9 月機票去London, 見很多日子的economy class d ...
vs開番嗎?

canterlau 發表於 22-5-31 21:32
vs開番嗎?
話9月開,唔知真定假,如果兩間我會鍾意搭維珍多啲。

原來VA 常常cancel flight, 咁都係唔好book 住, 睇定d 先.

上佢網見9月頭開番, 買唔買佢好?

回覆 bbfcf 的帖子

我都不確定佢會唔會取消, click 入去pretend 買機票, 睇到坐位任選, 完全未有人book, 所以都唔敢買.最後去返CX 買貴飛, economy 9月尾要$22000 直航來回, 冇計, 孩子第一次去,唔想要佢轉機.

假使航空公司可以隨意超賣、取消,其實也好不合理,乘客無保障

而家咁情況,我買單程算,下年真係開闗,可能會平返。
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.
‹ 上一主題|下一主題