用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行及甲部填表問題
樓主: bbcathe
go

自行及甲部填表問題 [複製鏈接]

YmOra 發表於 21-11-9 17:50
你這個情況係會發生,但,我會補充為,先要"通過機會率"10人皆不會填選甲部才有機會觸發你的假設,即要 ...

擴大到實際派位個數字就更微

Kirin007 發表於 21-11-9 18:27
擴大到實際派位個數字就更微

認同呀!問題係有無可能嗰10個人會無最少1人响甲1填該校,應該好微。

YmOra 發表於 21-11-9 17:50
你這個情況係會發生,但,我會補充為,先要"通過機會率"10人皆不會填選甲部才有機會觸發你的假設,即要 ...

如甲1唔選自1選其他
亦是博號碼前過自己不選某校
大抽獎是博弈 思量如何增勝算
各人不知號碼先後 不知大家選擇
B1借位B2中 B2係B1位不足區中B1
想想以上要多少B1同時不選某校

回覆 PTL_L 的帖子

我朋友個仔就係咁好彩甲一入咗心儀既中學, 我叫佢去買六合彩
我朋友都係抱住搏一搏既精神, 自行揀咗兩間超熱門B1中學 (跨區, 大部份B1A生都會揀呢間), 甲部就揀咗跨區B1中學 (喺該區係超熱門但係外區人未必會揀呢間), 然後乙部揀同區B1中學, 乙部都係.

PuffyBobby 發表於 21-11-10 13:59
回覆 PTL_L 的帖子

我朋友個仔就係咁好彩甲一入咗心儀既中學, 我叫佢去買六合彩
我朋友朋友直情住大西北,但好彩甲一中st Mary 所以呢,運氣既野擋都擋不住既。

PTL_L 發表於 21-11-10 14:20
我朋友朋友直情住大西北,但好彩甲一中st Mary 所以呢,運氣既野擋都擋不住既。 ...
甲一抽到St Mary, 如果我係你朋友直情要劏雞還神, 仲要大宴親朋去賀一賀啦!! 真係堅好運呀!
有時啲野就係睇下你夠唔夠膽搏, St Mary得兩個甲部位, 如果我係B1A女仔都寧願搏油真啦, 有8個甲部位喎! 仲要佢住大西北, 搭地鐵去油麻地好方便.
‹ 上一主題|下一主題