用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門一問,請比意見
go

叩門一問,請比意見 [複製鏈接]

上年自行收生拒絕左,連waiting list 都無。之後今年大抽獎又未如理想,再叩門津校,
順便再入表叩門音小,諗住都無機,點知打左黎話比多次面積,
其實都好心大心細,又想考入但又怕再好似上次咁。
究竟學校真係想比機會定佢地連waiting list都搵哂😅

謝謝各位
   0    0    0    0

回覆 meishan0825 的帖子

應該係收生唔夠......音小年年都最早派OFFER
又一早叫問定WATING意願
我 諗係佢地CALL哂人仲有位
不過有你咪去試下LOO
無壞架

meishan0825 發表於 21-6-17 11:47
上年自行收生拒絕左,連waiting list 都無。之後今年大抽獎又未如理想,再叩門津校,
順便再入表叩門音小, ...

把握機會
希望一切順利入到心儀學校

回覆樓主:

今年情況特別,九龍灣男私小都email 好多次叫我地再interview

試吓無妨

謝謝各位

試左先啦,起碼到時有得選擇

如果音小比手上津校好,學費不是考慮,何不給小朋友多個機會,加油

回覆 Bbwithlove 的帖子

我都係咁諗,試一試先。謝謝

回覆 kitkit89 的帖子

九龍灣男私小係咪年年都多人出出入入?朋友想叩門,唔知仲有冇機會?

kekeneko 發表於 21-6-18 08:07

九龍灣男私小係咪年年都多人出出入入?朋友想叩門,唔知仲有冇機會? ...

應該有,可以打去學校問,我哋rejected 都email 我地兩次再考後補,我哋抽到津校不會去了

謝謝

kekeneko 發表於 21-6-18 08:07

九龍灣男私小係咪年年都多人出出入入?朋友想叩門,唔知仲有冇機會? ...

SJACPS 2021年小一可以寫信去申請

https://www.sjacps.edu.hk/admission/p1_2021-2022_write-to-us.htm

Write to us. Please also provide copies of birth certificate & recent school report. 

Fax: 2322 7466 
E-mail: [email protected]

我只收到email排後補,乜原來會叫再interview?會唔會你誤會咗

打去問咗學校,原來第一輪unsuccessful唔會再邀請面試,只會叫你申請後補,學校之前發email有好多家長收唔到,所以會發多次,你誤會咗

Babyfungmama 發表於 21-6-18 13:54

打去問咗學校,原來第一輪unsuccessful唔會再邀請面試,只會叫你申請後補,學校之前 ...

是叫家長有興趣可以再申請候補位,的確是「有位」可以再申請叩門/候補位!

‹ 上一主題|下一主題