用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 國際小學的家長之間聯絡
樓主: CHP
go

[小學] 國際小學的家長之間聯絡 [複製鏈接]

Jane1983 發表於 21-4-16 10:18
家長group熱唔熱鬧,好睇夾啱咩人。朋友的小學群組,有個家長連體罰個女,都將有藤條痕的相oost出來。

佢 ...

在IS谷比鬼佬見到,已經報了警。
平時如果太無聊佢地都會出聲,我哋中國人怕唔好意思,佢地不會。

964000 發表於 21-4-16 10:59
在IS谷比鬼佬見到,已經報了警
平時如果太無聊佢地會出聲

呢單係離譜,過咗咁多年我都記得。

conniewktang 發表於 21-4-16 06:58

如果在local school group, 即使成日熱心答人問題,但 ...

我諗真係好睇班group入面家長係咩人/性格。遇過嘅家長group都好平和又唔會炫耀。都係資訊性,分享校內事,讚美人家為主。

我係網絡保守派,不會跟不認識的家長一個WA group。不過我哋圍內有一個group 由Y1到依家12年啦,大家已成好朋友。

cafeva 發表於 21-4-16 08:24
我好論盡成日唔記得D家長講座呀果D都係group提醒。唔得閒去又有人share summary 出嚟。學校活動有自願家長 ...

我哋間LS group 都唔會有8掛嘢。我都需要互相提醒下的家長,只怕返錯學/唔知道要返學,特別現在每天也可能有變化。我比較醉心工作。
‹ 上一主題|下一主題