用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請教 FIS 家長對學校嘅評價
go

[小學] 請教 FIS 家長對學校嘅評價 [複製鏈接]

FIS(特別係TKO)嘅家長,你地小朋友讀左FIS之後有幾鍾意返學?

你地最鍾意學校邊啲方面?老師caring 嗎?曾經有家長同我講,FIS 係比較訓練小朋友獨立嘅學校,唔會好似一啲愛心幼稚園咁成日都攬啲小朋友、冇咁大家庭嘅warm嘅感覺,你地有咁嘅感覺嗎? (我贊成訓練獨立,不過我女比較慢熱,比較需要老師溫暖嘅支持同鼓勵)

如果由細細間幼稚園入讀 FIS 咁大間學校 (RC),要好耐適應嗎?
   0    0    0    0

回覆 melobi12 的帖子

想問你幾時報名?因為我大仔4歲,TKO 話無位,未有得In.但細仔2歲,唔知洗唔洗報左先呢?thanks

macychu1988 發表於 20-12-5 11:48

想問你幾時報名?因為我大仔4歲,TKO 話無位,未有得In.但細仔2歲,唔知洗唔洗報左先 ...
好似越早報好,因為WAITING 跟番次序

macychu1988 發表於 20-12-5 11:48

想問你幾時報名?因為我大仔4歲,TKO 話無位,未有得In.但細仔2歲,唔知洗唔洗報左先 ...

有心想報嘅而家好即刻報喇!

我地有外國護照,2019年11月報名,2020年11月interview。不過冇外國護照TKO campus 機會渺茫啲,因為學校講到明已經收 local passport 嘅quota 已full...

睇其他post JL campus 好似競爭大啲,都係要早啲報名。

‹ 上一主題|下一主題