用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃景joyful 心怡天地N 班討論區
go

荃景joyful 心怡天地N 班討論區 [複製鏈接]

收到pm offer, 請問joyful用家, 對joyful n 班有咩意見呢?選擇啟思(青衣)n班/聖文嘉n班/joyful n班,邊間較好呢?
   1    0    0    0

回覆 dollawong 的帖子

有冇收到荃景n班offer 的媽媽?

回覆樓主:

本身有去開joyful playgroup, 覺得老師好有愛心 又有教小朋友規矩,每堂之後都會同家長講個小朋友點樣。。 雖然playgroup老師唔係同幼稚園嗰邊啲老師一樣.... 但我見佢哋有時要過去幼稚園邊幫手..... 但係我覺得如果同一個機構 應該唔會差得去邊..... 我仔都有am offer... 可能第時係同學仔

babybump 發表於 20-12-4 19:22
本身有去開joyful playgroup, 覺得老師好有愛心 又有教小朋友規矩,每堂之後都會同家長講個小朋友點樣。。  ...
Hello, 本身你有冇考慮其他offer啊? 其實我都心大心細,始終joyful 學費唔平,不過佢出名語境好,想收集多啲學校comment.

dollawong 發表於 20-12-4 17:13

有冇收到荃景n班offer 的媽媽?

我收到荃景n offer, 琴日交埋留位費

回覆 SiuKuenWa 的帖子

Hello, 我應該星期二先去交呢。

dollawong 發表於 20-12-4 22:46
Hello, 本身你有冇考慮其他offer啊? 其實我都心大心細,始終joyful 學費唔平,不過佢出名語境好,想收集多 ...

有其他offer , 但joyful 好似感覺好d...我諗我會留位先 。。你呢?

回覆 babybump 的帖子

有青衣啟思,海濱迦南啊,聖文嘉就未知結果。不過其實我都prefer joyful, 因為語境好同好近我屋企。

語景非常好,小朋友返左幾個月已能用英文簡單短句回答,也聽得憧普通話的指令,她原本完全聽唔明。家中也很少講普通話。小班教學,疫情期間的ZOOM也做得不錯,當然面授課會學得更多。外藉老師做班主任,一星期最少會致電2次比家長講小朋友的情況(上ZOOM時的表現都會講),無上個日會關心下點解無出現在ZOOM,疫情期間也有大量home learning kit and video要家長一齊睇,同小朋友玩,而且都幾深,老師們都算好耐性。
利申: JOYFUL麗城N班用家
‹ 上一主題|下一主題