用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 幼稚園校長推薦信一問
go

幼稚園校長推薦信一問 [複製鏈接]

手上的校長推薦信沒有指明學校名稱,如果交俾學校有無人係比copy?因為仲有一間心儀學校需要用正本。
   3    0    0    0

heily123 發表於 20-11-25 18:51
手上的校長推薦信沒有指明學校名稱,如果交俾學校有無人係比copy?因為仲有一間心儀學校需要用正本。
...
可以copy但要彩印,Ok嘅!

回覆樓主:

有啲學校校長信係唔可以拆嘅?膠紙黐住扱埋印嘅

xubin2008 發表於 20-11-25 20:47
可以copy但要彩印,Ok嘅!

原來要彩色印,謝謝你

回覆 aprilgaomao 的帖子

正所謂你拆左,換個信封,鬼知你拆過?

我有拆的。夾埋落我封求位信度。如果唔係。學校要拆兩封信。好似有d唔方便。

tummypooh 發表於 20-11-26 11:11

咁你就唔知喇,有啲學校校長蓋埋個印喺個信封到再加親手簽名,你拆開咗即是唔係校長親手密封,小學校長就會知囉。如果小學校長又識得幼稚園校長,咁就穿煲啦

tummypooh 發表於 20-11-26 11:11

有啲學校校長封住就係唔想畀啲家長拆開嚟睇

aprilgaomao 發表於 20-11-26 17:16
咁你就唔知喇,有啲學校校長蓋埋個印喺個信封到再加親手簽名,你拆開咗即是唔係校長親手密封,小學校長就會知 ...

,如果封推薦信唔係出俾某間學校,甚或有埋校長名,即係行貨信,拆咗亦無妨~~~

醒目開學勳章 王國長老

heily123 發表於 20-11-25 18:51
...
你學校都只係出行貨信

opclk99    發表於 20-11-26 17:50
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

mcl203 發表於 20-11-26 17:32
,如果封推薦信唔係出俾某間學校,甚或有埋校長名,即係行貨信,拆咗亦無妨~~~
...

有啲幼稚園每一位小朋友 只出一封,有啲冇限制,似乎睇你嗰間幼稚園校長嘅制度

aprilgaomao 發表於 20-11-26 17:16
咁你就唔知喇,有啲學校校長蓋埋個印喺個信封到再加親手簽名,你拆開咗即是唔係校長親手密封,小學校長就會知 ...

同意。我上年原封不動連叩門信交(但有寫上對方校長名,影印都冇用)。
我係叫校長寫多封給我。

我地封信係封住 同埋指名比邊間學校 校長

醒目開學勳章 王國長老

opclk99 發表於 20-11-26 17:51
通常都係,如果係同一教會,
就有力好多
我囡當年派位派得好差, 真係要麻煩校長寫推薦信, 校長係叫我俾晒資料佢, 該校校名同校長係邊個, 出既信全部都係無得隊去另一間用

依家既推薦信.......無校名.........

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

aprilgaomao 發表於 20-11-26 17:41
有啲幼稚園每一位小朋友 只出一封,有啲冇限制,似乎睇你嗰間幼稚園校長嘅制度
...

咁咪即係行貨囉~~~

我哋好鬼多年前,校長係好認真咁一間學校一封,有校名有校長名~~~

咪都係照影低,叩門拎返出嚟用~~~

miriam 發表於 20-11-26 17:56
我囡當年派位派得好差, 真係要麻煩校長寫推薦信, 校長係叫我俾晒資料佢, 該校校名同校長係邊個, 出既信全部 ...

To whom it may concern,基本上可以叫 reference letter~~~

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 20-11-26 17:56
咁咪即係行貨囉~~~

我哋好鬼多年前,校長係好認真咁一間學校一封,有校名有校長名~~~
我地呢.......有一把 xx............同佢地唔同丫

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 20-11-26 17:59
To whom it may concern,基本上可以叫 reference letter~~~
你既要求真係好 "高" 丫

‹ 上一主題|下一主題