用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 再次停課 大家估下k1九月可以正常開學嗎? ...
go

再次停課 大家估下k1九月可以正常開學嗎?

你諗吓而家距離九月開學都唔夠兩個月
今波疫情仲來勢洶洶過之前.....
短期內真係好難收科

多數唔得

回覆樓主:

我都覺得唔得

回覆樓主:

估唔得

我估P3以上九月一號,K3隔兩個禮拜,PN-K2要十月

Face-to-face teaching may resume in Oct or Nov I guess

10/11月复课 冬季又來一波 (emoji)k1系應該至少先返學幾日 比小朋友識下老師

多多宝 發表於 20-7-10 13:53

我估要下年了 家下七月 仲話勁過三月個次 ...今年一月一爆就停左成半年黎講 似乎要明年才有機會平穩地開學

個人估算罷了

袁教授話宜家唔急住收緊防疫措施至三月咁緊 係想試新的防疫策略。
話唔定得左 九月就可以正常返學啦。

真心想聽意見....細囝私幼比左幾個月學費....一心諗住九月可以升k3返學....仲等唔等落去真心都想小朋友係度讀K3預備升小一...預備一下小一生活....但認真講係返實體先有幫助...定係不如去報間唔洗錢既K3去等....

就算9月開學,之後天氣轉涼,冬季可能病毒再次活躍,隨時又會停課

Yeahly_ly 發表於 20-7-13 02:36
真心想聽意見....細囝私幼比左幾個月學費....一心諗住九月可以升k3返學....仲等唔等落去真心都想 ...

幼稚園畢業證會否影響小學or以后升學?如果唔會,不如慳番比錢請老師補堂好過

chkwu 發表於 20-7-13 09:03
就算9月開學,之後天氣轉涼,冬季可能病毒再次活躍,隨時又會停課 ...

之前淨係流感 都會停課啦。希望至少9-11月可以返2個月學校,比佢地老師熟悉下,就算之后video上堂 小朋友睇到係自己老師 都會有興趣d,否則同睇YouTube 有何分別。最慘一眾私幼N班 唔知有幾多人留位

多多宝 發表於 20-7-13 12:15
幼稚園畢業證會否影響小學or以后升學?如果唔會,不如慳番比錢請老師補堂好過
...

報直私小學要K2/K3成績表

Poyau 發表於 20-7-13 23:35
報直私小學要K2/K3成績表

直私唔係k2暑假放榜嗎?k3先考?

多多宝 發表於 20-7-14 10:43

K2升K3嘅暑假開始面見 無咁快放榜

多多宝 發表於 20-7-14 10:43

無咁快,去到叩門,多少都會睇吓讀邊間幼稚園。

mingwing5 發表於 20-7-14 17:22
無咁快,去到叩門,多少都會睇吓讀邊間幼稚園。

咁樣都好少少 就算k1無得復課 唔至于2021-2022都返唔到學校吧

正直係k2面試時間,真係好苦惱,冇咩讀過就話去考小學