用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40校網15分自行揀邊間小學機會大d?
go

40校網15分自行揀邊間小學機會大d? [複製鏈接]

小女將升K3,請問40校網15分自行揀邊間小學機會大d?
荔天、瑪神有冇機會?聖安德烈係唔係都難入?
小女文靜,唔太好動又比較怕醜,愛睇書,中英文唔出色,對數學比較感興趣,讀券幼,請有經驗嘅家長分享應該點樣揀小學。
另外想問有冇私立/直資係適合小女?
   0    0    0    1

回覆 EudyptulaMinor 的帖子

以自行計分黎講呢3間機會都微😊荔天,馬神更加係大熱15分難啲,聖安會好少少但得15分難同人競爭!自行可揀無咁熱門既基愛,白天等機會比較大,如收咗等大抽獎後再向最心儀學校叩門,又或者15分都照博最心儀學校,博大抽獎會中。

yin0802 發表於 20-7-14 07:39
回覆 EudyptulaMinor 的帖子

以自行計分黎講呢3間機會都微😊荔天,馬神更加係大熱15分難啲,聖安會 ...

請問40校網嘅學校如何?大抽獎派到寶校機會大嗎?
我最擔心係派咗寶校,40校網嘅小學質素係唔係比較參差?

EudyptulaMinor 發表於 20-7-16 03:50
請問40校網嘅學校如何?大抽獎派到寶校機會大嗎?
我最擔心係派咗寶校,40校網嘅小學質素係唔係比較參差? ...

運氣呢家野冇人知,考定多幾間直資/私小做back up
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

如果有20分,報荔天或瑪神,邊間機會大啲呢?
‹ 上一主題|下一主題