用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 耀中YCIS ITLP 用家
go

耀中YCIS ITLP 用家 [複製鏈接]

有冇用家可以分享下?
   0    0    0    0

回覆樓主:

我有小朋友2年前返過一年,返去2.5小時,snack time粥粉麵生果都有,有戶外戶內,戶內多玩具,泥膠,畫畫,有圖書,戶外有單車,遊樂場,泥沙玩。全程父母陪同,間中老師有讀下書,唱下歌。你當返去主要玩吧。有校巴服務,大人可一起搭。

fadgare 發表於 20-6-30 15:09
我有小朋友2年前返過一年,返去2.5小時,snack time粥粉麵生果都有,有戶外戶內,戶內多玩具,泥膠,畫畫, ...

完全free play?小朋友學唔學到嘢?

CloveH 發表於 20-6-30 15:12
完全free play?小朋友學唔學到嘢?

接近完全freeplay,有個環節係一齊唱歌,但好短暫。小朋友玩/讀書時老師會過嚟參與下咁。食完嘢/玩完要自己收拾,鼓勵自己食嘢咁,算學下自理。戶外可以開水龍頭玩水,呢點我覺得唔係咁好,好浪費水,所以冇比小朋友咁玩。不過戶外可以messy play。家長要幫小朋友帶定衫/泳衣換,因為好多時會濕晒或污糟。最後我覺得唔係咁啱我,所以冇要升班offer,pn去返本地幼稚園。playgroup玩下呢啲其實都ok,如想讀國際學校會適合啲。

大仔從12個月起讀咗1年, 每星期返3日, 按年齡考慮, 我同太太都好滿意

pwhr 發表於 20-7-3 08:04
大仔從12個月起讀咗1年, 每星期返3日, 按年齡考慮, 我同太太都好滿意

有邊d地方另你同太太滿意?
‹ 上一主題|下一主題