用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 啟小附幼 vs York
go

K1 啟小附幼 vs York [複製鏈接]

想請教一下,如果想比小朋友有多啲英文語境,同埋訓練佢自信心,應該揀啟小附幼定York呢?

Btw, 呢兩間升小叩門邊間會有優勢d呢?Thx~~
   0    0    0    0

我覺得啟小附幼D 老師有愛心,從佢地interview 已經feel 到,YORK 就公式化
不過兩者都係未讀過,只係去過INTERVIEW, 以上亦只係主觀感受

aechan 發表於 20-4-9 18:10
我覺得啟小附幼D 老師有愛心,從佢地interview 已經feel 到,YORK 就公式化
不過兩者都係未讀過,只係去過I ...

我去啟小附幼interview時都覺得d老師超有愛心,阿仔都好鍾意間學校,但我就擔心會唔會太happy,學術上跟唔到,所以都掙扎緊

回覆樓主:

有畢業生都入到女拔,英華

kvvvcheung 發表於 20-5-6 01:16
有畢業生都入到女拔,英華
唔知同小學咩關係? 如果讀附屬小學幼稚園而唔讀小學有D可惜.
CREATIVE小學你係咪喜歡? IB果間好似好D?

YORK我就係依道分享左我4年.
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3816822

回覆樓主:

York都入到女拔
睇家庭點培養

Hello,我係啟小附幼舊家長,仔女都加埋响呢度6年幼稚園生活,個人感覺,老師真係好有愛心同耐性,校長好親切,而家我大仔大女都中學,兩個在幼稚園時完全沒有外補,原因係希望佢哋嘅幼年生活輕鬆愉快,考小學結果都滿意。我個人要求,學校能令小朋友喜歡上學,願意和家長分享校園趣事,又能主動參與學習活動,已經很好。沒有最好的,只有最適合的。
現在,細B 2歲,預備要報k1了,我都希望可以返啟思,因為很多老師都仍然在這𥚃,校長也沒轉,我相信細B能夠在啟思返學,我哋一家都好放心。
York都有朋友仔女讀,用家都覺得不錯。

啟小附幼我唔清楚 , 但我小朋友讀緊 YORK L2 國際班 , 8月升U3 , 可以話現時小朋友已可以獨立與外籍老師溝通 , 而且學術方便 , 絕對拍得住其他名幼 , K1已天天有功課 , 每學期有測驗 , 小朋友已完全唔怕做功課 + 溫習 , 如果你求英語 + 叩門 , 應該就係 YORK。
‹ 上一主題|下一主題