用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行派位【備取生】幾時獲 通知?有否電話通知 ...
go

自行派位【備取生】幾時獲 通知?有否電話通知 [複製鏈接]

4月7日未獲正取生通知】。
咁,7日-16日(或4月30日)之中,會否因騰出學位而 以【備取生身份】 獲得 電話通知?
定係,唔俾通知,不知情參加統一派位,到7月先知取錄結果?

查閱諸多網上信息,回答 都不清楚。

1    0    0    0

houyin2001 發表於 20-4-8 10:47
4月7日未獲【正取生通知】。
咁,7日-16日(或4月30日)之中,會否因騰出學位而 以【備取生身份】 獲得 電 ...
改寫句子:
自行派位【備取生】,學校唔會通知佢地,學生照樣參加統一派位,到7月先知取錄結果。

醒目開學勳章 王國長老

houyin2001 發表於 20-4-8 10:47
4月7日未獲【正取生通知】。
咁,7日-16日(或4月30日)之中,會否因騰出學位而 以【備取生身份】 獲得 電 ...
學校只會通知 "正取生", 任何 "備取生" 都唔會有通知, 只有教育局先知道 "備取生" 名單, 係 7 Apr 無收到 "正取生" 通知既學生, 都需要填統一派位申請表, 之後會唔會以 "備取生" 資格填補已抽飛  "正取生" 既學位, 都只有教局知道.

總之諗定統一派位既排位喇.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

5星猩 發表於 20-4-8 10:54
改寫句子:
自行派位【備取生】,學校唔會通知佢地,學生照樣參加統一派位,到7月先知取錄結果。
Thanks!

miriam 發表於 20-4-8 11:05
學校只會通知 "正取生", 任何 "備取生" 都唔會有通知, 只有教育局先知道 "備取生" 名單, 係 7 Apr 無收到 " ...
明白了,多謝曬!
‹ 上一主題|下一主題