用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 真心求賜教!!自行派位疑問
樓主: lengnui
go

真心求賜教!!自行派位疑問 [複製鏈接]

WinnieCatCat 發表於 20-4-7 23:47
6/4中學已交名單上EDB,係冇得改的,就算你搵自一學校亦沒辦法。你唯一可以做既係放榜後去自二叩門,亦可 ...

我的情況較特別,自一自二填錯了次序,當然明白這是我的失誤,只是睇下會否有機會改變,可能真係要靠叩門

mcl203 發表於 20-4-7 23:48
我search唔到,抱歉~~~

唔緊要,我再睇下,謝謝你呀

lengnui 發表於 20-4-7 23:49
我的情況較特別,自一自二填錯了次序,當然明白這是我的失誤,只是睇下會否有機會改變,可能真係要靠叩門
...

睇返你以上所寫,你的情況真的特別,好似整定咁。其實你小朋友自1自2都收,證明成績是在兩間學校申請人中都係top,去自2叩門機會仍是大的,到時寫定封信解釋,加萬分誠意,應也大機會收吧。加上今年咁既情況中一應唔多人留班,變相多左叩門位

WinnieCatCat 發表於 20-4-7 23:56
睇返你以上所寫,你的情況真的特別,好似整定咁。其實你小朋友自1自2都收,證明成績是在兩間學校申請人中 ...

謝謝你希望真的如此,這段時間我再好好研究下叩不叩門,還是接受結果入自一,不再苦惱

lengnui 發表於 20-4-8 00:01
謝謝你希望真的如此,這段時間我再好好研究下叩不叩門,還是接受結果入自一,不再苦惱
...

暫時放低吧,反正現在冇野可以做。小朋友自1自2都收,真係好叻,應該開開心心慶祝下呢
‹ 上一主題|下一主題