用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想寄口罩去英國
樓主: 笑笑草
go

[英國] 想寄口罩去英國   [複製鏈接]

1998Ruby1998 發表於 20-4-11 18:56
好可惜,都冇辦法,希望你仔仔健康平安歸來

好的,謝謝您!做父母每分每刻都擔心仔女。今次走得急趕,打亂了原先計劃。

noel2010 發表於 20-4-11 18:55
今早我仔去了郵局,結果又冇開門,原本已經在Apps 留了取件時間,只是個區郵局要下星期二才正常,他在門口 ...
如果仔仔拿不到但仍有足夠防疫用品,而職員又話要消毒,咁你仔仔唔攞放在郵局內的寄件會好啲,最緊要仔仔安全呀 !

angelaclaire 發表於 20-4-11 19:11
如果仔仔拿不到但仍有足夠防疫用品,而職員又話要消毒,咁你仔仔唔攞放在郵局內的寄件會好啲,最緊要仔仔安 ...

是的,至少知道甚麼原因冇收到件。

noel2010 發表於 20-4-11 19:14
是的,至少知道甚麼原因冇收到件。
很明白你,大家每天也是為子女諗,如何安排最好,所有嘢都係盡量做,見步行步,因為太多不同情況發生。
祝你仔仔一切平安,順利返家。

angelaclaire 發表於 20-4-11 19:26
很明白你,大家每天也是為子女諗,如何安排最好,所有嘢都係盡量做,見步行步,因為太多不同情況發生。
祝 ...

謝謝您!

angelaclaire 發表於 20-4-10 20:39
我在 30/3 香港郵政 Speedpost 寄嗰箱物件往英國,昨天 9/4 英國時間下午 1 點抵達,共 10 天,我哋都有驚 ...

好驚喜。10日好快

MsSleepy 發表於 20-4-10 19:45
回覆 yicy 的帖子

你報關時是否申報是「禮物」?就算是禮物 ,貨值也不能超過 英磅39元,否則收件人是要付 ...

係禮物。但貨物價值寫$500港幣

LAS01 發表於 20-4-11 13:12
有家長私底下想再知道多一點,如何聯絡中國留學生同學會,或者我可以分享多一點。  駐英中國大使館,又或中 ...

感謝分享

請問知唔知現在寄口罩去英國除DHL,香港郵政可用什麼方式最快?可填"禮物",$390以下,對嗎?謝謝各位賜教

醒目開學勳章

JN125 發表於 20-4-17 09:48
請問知唔知現在寄口罩去英國除DHL,香港郵政可用什麼方式最快?可填"禮物",$390以下,對嗎?謝謝各位賜 ...

新聞講郵局暫時只接受平郵到英國, 好似要23日

回覆 3b 的帖子

感謝你的回覆

JN125 發表於 20-4-17 09:48
請問知唔知現在寄口罩去英國除DHL,香港郵政可用什麼方式最快?可填"禮物",$390以下,對嗎?謝謝各位賜 ...

好似話4月14開始停去英美

LAS01 發表於 20-4-11 13:12
有家長私底下想再知道多一點,如何聯絡中國留學生同學會,或者我可以分享多一點。  駐英中國大使館,又或中 ...

除了用信帳號外,有冇得用email address?
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

回覆 totoro 的帖子

健康包,都是透過仍然留守在英國各地的中國學生會義務派發。可以看一下下面聯絡名單,但任何更新,建議還是要以官方微信公眾號為準

https://kknews.cc/world/e5ey6vz.html

kakomi 發表於 20-4-20 16:44
有呀,不過3月頭寄。
2盒收左 大概30£ 稅

嘩!£30   我4月日寄了4盒,寫明mask, 14/4 才收到,幸好無打稅。
其實係一家四口子

知唔知現在,隨了DHL和fedex,仲有什麼渠道寄包裹到英國

回覆樓主:

請問最近有冇人成功寄到口罩去英國嗎?寄dhl?還是順豐?或其他

BB.Mummy 發表於 20-5-10 23:27
請問最近有冇人成功寄到口罩去英國嗎?寄dhl?還是順豐?或其他

我哋寄口罩往英國的方法是,在一月尾用韓國出售網站訂直接由網站送達,一間是 Gmarket,另一間是 Yesstyle,Gmarket 由二月中到今天還是 out of stock,但我見 Yesstyle 可能有,是可送英國,計英鎊的

Customer Support | YesStyle
https://www.yesstyle.com/en/help/search.html?q=masks

click 入之後見右下方顯示搜尋圖像,再 click 圖像看價錢及有沒有貨

如果由香港寄英國只得平郵,你可以試試這個,我哋一月尾寄,約兩星期送達,但宜家真是難預料。

‹ 上一主題|下一主題