用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中的壓力來自..........
樓主: fishballbaby
go

升中的壓力來自.......... [複製鏈接]

little_yolky 發表於 20-3-13 11:50
但你個升咗中啦喔,仲有梵音?!

我老早就預計過,哩種"煩音"發生响阿女身上嘅應該有七步曲,1揀幼稚園,2升小,3升中,4升大學,5計劃買樓未,6幾時結緍和7快D生BB。1至3小孩子自己仍然可以奉陪嘅!至於4或以後嘅,青年人好難有耐性同你大傾特講。

YmOra 發表於 20-3-13 12:05
有呀!兩老太e+蛾緊入邊間大學揀D咩學係讀,你知啦!哩D嘢後生仔好有主見架嘛!咪唔想俾人喺 ...

唉!好心你叫老公同佢哋講,細路讀書多過佢哋,俾乜意見丫

YmOra 發表於 20-3-13 12:14
我老早就預計過,哩種"煩音"發生响阿女身上嘅應該有七步曲,1揀幼稚園,2升小,3升中,4升大學,5計 ...

唉!父母都話啫,要佢哋俾學費,但仲要係老人家,又唔識依家學制同市道,唔係反叛期都起火啦

little_yolky 發表於 20-3-13 13:07
唉!好心你叫老公同佢哋講,細路讀書多過佢哋,俾乜意見丫

唔得架!始終都要關係好DD,我哋仲要向佢哋傳福音嘛!

little_yolky 發表於 20-3-13 13:10
唉!父母都話啫,要佢哋俾學費,但仲要係老人家,又唔識依家學制同市道,唔係反叛期都起火啦
...

無辦法啦!我e+學習緊維繫一老一嫩之相處。樂觀DD睇,其實有個機會俾自己學習和教導孩子成長。
‹ 上一主題|下一主題