用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈三
樓主: manman33
go

呈三   [複製鏈接]

Yanamami 發表於 20-2-8 19:46
有排搞,会翻發~
https://www.instagram.com/p/B7-4AbkHA1g/?igshid=itxq0rcet2ye
對,有時以為治癒,結果又翻轉頭。
SARS,MERS,都反而唔驚,因為雖然毒,IQ 大概只有70左右,容易捉。今次病毒好古惑,IQ 可能140,會欺騙人體免疫細胞,好難搞。

b3410 發表於 20-2-8 20:01
對,有時以為治癒,結果又翻轉頭。
SARS,MERS,都反而唔驚,因為雖然毒,IQ 大概只有70左右,容易捉。今次 ...
新加坡熱过香港都禁多病例,暑假疫情会緩和可能太樂觀。

YmOra 發表於 20-2-8 18:52
你試下用"級名次" 與 "班名次"嚟理解會容易明白得多。

級名次=全級次弟=全港次弟

最終我老公解釋比我聽,你依家又好清楚解釋,我明白了,謝謝!

YmOra    發表於 20-2-9 00:16
http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

回覆 YmOra 的帖子

但我不太明白, 如果一線小學, 同二線小學不同的BANDING 比例應該不同?

goodjob123 發表於 20-2-8 23:48

但我不太明白, 如果一線小學, 同二線小學不同的BANDING 比例應該不同?  ...

是的。就算係兩所一線小學的各自擁有之學生Banding比例都是盡不相同。

goodjob123 發表於 20-2-8 23:48

但我不太明白, 如果一線小學, 同二線小學不同的BANDING 比例應該不同?  ...

各小學B1/B2/B3比例
由前兩次雙數年畢業生PS1成績決定
所以會有所不同

YmOra 發表於 20-2-9 00:22
是的。就算係兩所一線小學的各自擁有之學生Banding比例都是盡不相同。

我知呀,不過通常考生家長都唔理ps1,因為唔系自己!
http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

PINK2007 發表於 20-2-9 15:19

但小學就好緊張,成日都操

PINK2007 發表於 20-2-9 15:19

ps1 好似都會用黎分是否可入該中學的精英班? 有錯請更正

bbexpect 發表於 20-2-9 15:25
ps1 好似都會用黎分是否可入該中學的精英班? 有錯請更正

Yes

Yanamami 發表於 20-2-8 21:07
新加坡熱过香港都禁多病例,暑假疫情会緩和可能太樂觀。

【on.cc東網專訊】一名男病人昨晚(8日)和其祖母,與內地到港親友打邊爐後初步確診新冠肺炎,消息指其家庭至少有7人初步確診。

這名男病人因發燒昨到律敦治醫院求醫,正接受隔離治療。據悉,他沒有到過武漢,但曾經與10多名親友包括2名內地人同枱打邊爐,部分親友事後有出現發燒和不適,正在醫院隔離和進行檢測。

《香港疫慌》專頁: http://hk.on.cc/fea/hkdisease

殺到埋身啦!

唔明點解唔識驚。

nillnill 發表於 20-2-9 15:22
但小學就好緊張,成日都操

操PS1嗎?

請問PS1形式是怎樣?中英數常也考嗎?

b3410 發表於 20-2-9 15:38
【on.cc東網專訊】一名男病人昨晚(8日)和其祖母,與內地到港親友打邊爐後初步確診新冠肺炎,消息指其家庭至 ...
驚有用咩?唔封关,源源不绝,要幾多有幾多……今日有多則新聞同打边爐染病有关,似乎無得再男人的浪漫了……市面又執一堆火鍋店。

pingu_k 發表於 20-2-9 15:39
操PS1嗎?

請問PS1形式是怎樣?中英數常也考嗎?
只考中英數。不比小六深好多。好多小學會同小朋友做定練習的, 放心啦。
仔可以自動自覺溫書就好了。

Yanamami 發表於 20-2-9 16:20
驚有用咩?唔封关,源源不绝,要幾多有幾多……今日有多則新聞同打边爐染病有关,似乎無得再男人的浪漫了… ...

咪封左好多個,你都要比每天上落d人有路走架,加上依家要隔離14日,你仲上典?
‹ 上一主題|下一主題