用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行真係要搏盡?
樓主: netbieshan
go

自行真係要搏盡? [複製鏈接]

回覆 subb 的帖子

咁真係要問下用家先知發生咩事

nillnill 發表於 20-1-10 00:07
如果小朋友都參觀過,非君不嫁,應該尊重小朋友意願。
畢竟係小朋友讀書,唔係家長。
中學banding,不是一 ...
就係b1c嗰間嘅校園生活好似吸引啲

978212 發表於 20-1-10 10:50
小學嘅成績只需上堂專心,認真做功課,加小朋友少少記憶力成績巳唔會差,中學嘅讀法完全唔同,分析能力,總 ...
咁係咪能力好嘅學生讀咩中學都會好呢?

subb 發表於 20-1-10 09:34
83 我唔明什麼玩法,???唔通學校好多人出貓,要玩到錄影

83課室安CCTV
咁大工程之前無人出聲?

Matters Concerning the Recording of Examination Proceedings 考試錄影事宜 (P19059)
https://www.plk83.edu.hk/school/notice/pdf/P19059.pdf

有關考試攝錄措施事宜
http://www.plk83.edu.hk/home/promote/go/有關考試攝錄措施事宜.pdf

netbieshan 發表於 20-1-10 23:03
咁係咪能力好嘅學生讀咩中學都會好呢?
經常發現同校一大班小學同學升上同間中學,小學成績最top嘅到中學冇影,中上嗰啲跑咗出嚟,所以家長要好了解自己小朋友嘅特點,能力好嘅+勤力嘅,讀咩中學都冇問題。

Poyau 發表於 20-1-10 23:52
83課室安CCTV
咁大工程之前無人出聲?
我覺著隱私不是關鍵。只要操作得當。
但我覺著,治標不知本。

學校應該把金錢和時間,多多花在學生品行培育上,這才是學校教育的根本啊。
‹ 上一主題|下一主題