用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 靈糧教室學前預備班直升K?
go

靈糧教室學前預備班直升K? [複製鏈接]

請問如果報學前預備班對升靈糧堂K1有無幫助?直升嗎?因為好鍾意靈糧堂活動教學理念同埋個預備班學費唔平,所以想謹慎選擇~麻煩曬
   0    0    0    0

luzsdavis 發表於 19-10-26 09:31
請問如果報學前預備班對升靈糧堂K1有無幫助?直升嗎?因為好鍾意靈糧堂活動教學理念同埋個預備班學費唔平,所 ...

不會直升。其實,我認識好多朋友無讀都考到。

請問如果報學前預備班對升靈糧堂K1有無幫助?直升嗎?因為好鍾意靈糧堂活動教學理念同埋個預備班學費唔平,所 ...

n班就直升~

回覆樓主:

我小朋友之前係香港靈糧堂讀n班,老師講如果小朋友唔係太唔聽話通常都會原校升k1

學前預備班即係N班?(幼幼班)
N班會有內部評核,學校無講明直升,但大部分都會有K1 offer

唔係一定直升
不過好大機會會收返
因為都熟小朋友

我識一位朋友,讀親子學前班,但K無俾offer ...好傷心

兩個女都讀天后嗰間,老師以至清潔姐姐全部愛心爆棚,態度一流!!
大女剛讀完學前預備班,順利入靈糧堂K, 另加2個好好嘅offers  :)

P.S. 疫情期間,靈糧教室一蚊都唔收,係全費免咗!!仲每個禮拜有幾條片,老師隔個禮拜打電話問候。係我知極少數playgroup做得到嘅!!!

mamaoftwo 發表於 20-3-28 11:04
兩個女都讀天后嗰間,老師以至清潔姐姐全部愛心爆棚,態度一流!!
大女剛讀完學前預備班,順利入靈糧堂K,  ...

媽媽,請問一下cwb llao學前預備班係咪就係你所講的n班?我見得一個星期得3日?出面其他學校有上足5日?
我見學前班每年9月開學對嗎?

‹ 上一主題|下一主題