用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 淨係得10萬磅,夠唔夠英國讀大學?
樓主: asd456
go

淨係得10萬磅,夠唔夠英國讀大學? [複製鏈接]

上面講90000鎊三年,完全正確。普通科,無實驗室費用(學費:13000至16000鎊)+5000至6000鎊住宿+生活費(600至800鎊×10個月)=30000鎊一年。非常節儉了。

waichung1962 發表於 19-7-31 20:05
上面講90000鎊三年,完全正確。普通科,無實驗室費用(學費:13000至16000鎊)+5000至6000鎊住宿+生活費(60 ...

夠大學畢業?厲害

層樓在英國那裹?

回覆 waichung1962 的帖子

我都係伯明翰,但生活連宿舍,700 鎊內搞掂,宿舍有獨立廁所,都係 5500。

asd456 發表於 19-7-30 22:21
請問15-23萬港紙一年學費對嗎?
即大約15000-23000磅一年對嗎?
x5年 =75,000 - 115,000 磅
普遍 15-23 萬港元學費/年,屋租 1 個月 400-600 英鎊,
食用 150-220 英鎊/月左右。

希望你明白 學費是港元

1998Ruby1998 發表於 19-8-1 09:00
回覆 waichung1962 的帖子

我都係伯明翰,但生活連宿舍,700 鎊內搞掂,宿舍有獨立廁所,都係 5500。 ...

thank you

因為打算將出租單位cover 生活費,所以想問問學費及生活費開支,分開係幾多錢!

ElizaW 發表於 19-8-2 12:00
普遍 15-23 萬港元學費/年,屋租 1 個月 400-600 英鎊,
食用 150-220 英鎊/月左右。

謝謝你,請問要否加機票錢?
‹ 上一主題|下一主題