用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 由呈一開始 (有無人一齊傾呀)
go

由呈一開始 (有無人一齊傾呀)  

終於考完呈一, 真係有盡力, 但又未到全部9字頭, 有少少失望的.  但都知佢好盡力, 但始終都有D唔小心, 最揼心係中文差1.5分先可以A.

同路人, 大家互相鼓勵支持一下吧

紫翹 發表於 19-6-12 12:00
終於考完呈一, 真係有盡力, 但又未到全部9字頭, 有少少失望的.  但都知佢好盡力, 但始終都有D唔小心, 最揼 ...

星期一先考完, 星期二,三放假, 應該明日對卷!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 19-6-12 12:36
星期一先考完, 星期二,三放假, 應該明日對卷!!
咁好放假, 真係開心. 祝順利

紫翹 發表於 19-6-12 13:02
咁好放假, 真係開心. 祝順利

小三小六TSA, 所以其他級放假

Thx.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆 紫翹 的帖子

未派卷,但個個都話容易,好驚啊

VM80 發表於 19-6-12 13:25
回覆 紫翹 的帖子

我細妹開教育中心, 佢話好大部份學校, 之前幾次會出得難D, 但係呈分會相對出淺少少, 係希望D學生考得好D

VM80 發表於 19-6-12 13:25
回覆 紫翹 的帖子

淺水浸死人,叻但大意的同學,考小心就弊

我地無出淺,中文常識輕輕深小小但唔係太深,英數就一向淺。

fefemom 發表於 19-6-12 13:54
係架, 我覺得我仔都係唔小心.  中文差1.5分先A.  仲話有3條題目係啱架, 但3條都寫錯字.

回覆 fefemom 的帖子

同意, 我女就係一個好大意既小朋友, 所以我地寧願學校出深既卷, 仲反而會比人高分

我仔上星期考完,但只係派左數學2份卷,暫時2份數都考得出乎意料,希望黎緊個D卷都KEEP住有好消息

回覆樓主:

我女英文差2分先A, 其它都A, 而家都好緊張,又要諗咩中學。(emoji)

妹妹頭 發表於 19-6-12 14:05
回覆 fefemom 的帖子

同意, 我女就係一個好大意既小朋友, 所以我地寧願學校出深既卷, 仲反而會比人高分
係啊,同我女一樣,我都寧願學校正常出

fefemom 發表於 19-6-12 13:54

我個一向都係3科9字尾,一科7,8字

今次出卷淺,忽然走出一堆3科9字的同學,呢批同學平時係1-2科9字頭的,我個又唔小心,唉……

LeeCC 發表於 19-6-12 14:44
我個一向都係3科9字尾,一科7,8字

今次出卷淺,忽然走出一堆3科9字的同學,呢批同學平時係1-2科9字頭的 ...
唔緊要啦, 其實已經唔差, 呈二再追啦

紫翹 發表於 19-6-12 15:04
唔緊要啦, 其實已經唔差, 呈二再追啦
係呀,佢系有進步架,果課平時7,8字,今次都有8字,但人地進步更大

我地未考,聽日先第一科,呢兩日放假,心情輕鬆到如放暑假

PTL_L 發表於 19-6-12 15:38
我地未考,聽日先第一科,呢兩日放假,心情輕鬆到如放暑假
咁你要加油了

醒目開學勳章

我地88分先A, 中, 英文又係差1分半分先A, 好無奈.  我仔話同學個個成績分數差不多, 佢音, 視又無天份.  我都好擔心, 但又唔敢講, 因他話他考試已緊張到手都震哂

回覆 紫翹 的帖子

多謝,擔心聽日既交通情況