用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 面試問題
go

K1 面試問題

各位媽媽大家好, 因為囡囡今年9月會報讀K1, 無讀N班,想問面試時會問D咩啊?
得媽媽和奶奶去, 爸爸吾去會吾會扣分? 因為平時係奶奶湊,得她先湊得掂囡囡
謝謝各位

回覆 monmonyy 的帖子

唔會啦....!! 就算名幼 , 如果唔係 2ND IN , 都只俾一位家長去 , 因為太多家長學校容納唔到咁多人...!!

但講真..我未見過有老人家帶小朋友去interview

可以的話,唔好奶奶帶去interview~ 有啲學校著重親子關係,打從你地入學校,貼左學生名在身上就會計分~ 睇你地點同小朋友玩~

99湊小朋友去面試,一定會扣分。大部分學校都注重親子關係。面試嘅嘢,間間唔同。 自己上網搵下料。

除非係名幼,熱門學校。 否則,其實,完全唔講唔做,都會有學校收。

老人家帶去, 冇誠意, NO....連INTERVIEW咁重, 是但一個都請唔到假咩? 學校會咁諗

有d工作真的請唔到假,如果平日interview...

例如做教書既,真的請唔到....
要睇你份工說唔說服到學校,你係真的請唔到假

當時我家人是這樣
都有好學校收既

monmonyy 發表於 19-5-27 10:23
各位媽媽大家好, 因為囡囡今年9月會報讀K1, 無讀N班,想問面試時會問D咩啊?
得媽媽和奶奶去, 爸爸吾去會吾會 ...

有老人家帶去,不過絕少
爸爸唔去都ok