用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想唔想知觀塘區聖公會梁季彜中學(band2A)入u率? ...
樓主: arthurlim1990
go

想唔想知觀塘區聖公會梁季彜中學(band2A)入u率? [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 19-5-6 10:09

你比較熟觀塘現況, 以你所知, 有冇人會當呢間係 B2A 中學呢?

應該無,以我所知B2頭同中的同學甚少首選呢間。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

你比較熟觀塘現況, 以你所知, 有冇人會當呢間係 B2A 中學呢?

我認識的都係最多Band 2B-C會揀這間,Band 2A唔會揀佢。

有,真係有,啊仔班主任除咗B1學校之後,B2就叫我哋揀呂郭,寧波,梁季彝

meeem 發表於 19-5-10 01:33
有,真係有,啊仔班主任除咗B1學校之後,B2就叫我哋揀呂郭,寧波,梁季彝
...
B1學生選寧波, 基本上無可能唔入

之後放乜都唔重要了!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

雖然是Band 2,但未到2A 水平。

我反轉個網頁都搵唔到升中業績!

hagupit 發表於 19-5-9 20:52
我認識的都係最多Band 2B-C會揀這間,Band 2A唔會揀佢。

我識有個b1c讀呢間

miriam 發表於 19-5-6 09:33
開心見誠咁分享無問題, 當左 EK 係 FB 丫, 係度玩 CHATBOX, 留言就 SEND 資料畀你?

唔用咁既標題點引人入 ...
其實如果對坊間,或者大家對學校既BANDING估計有唔同意,應該將實際數據攞出嚟,大家討論下,而唔係神神秘秘咁。

細BB 發表於 19-6-4 17:44
我識有個b1c讀呢間
間學校成幾百人,總有啲想做雞頭,亦都總有啲寧願做牛尾,同時亦總有人因為宗教、政治、經濟等不同原因而讀高或者讀低一個半個組別既學校。正所謂各有前因莫羡人,同時亦都需要做到各有前因莫惱人。

回覆 meeem 的帖子

寧波公學定二中?

醒目開學勳章 王國長老

王家爸爸 發表於 19-6-4 19:29
其實如果對坊間,或者大家對學校既BANDING估計有唔同意,應該將實際數據攞出嚟,大家討論下,而唔係神神秘 ...
拎數據出黎大把會員會幫手睇, 玩神秘仲要串串貢, 咁我無辦法喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題