用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門區B1生大抽獎,請問大家會將保險線放第幾位? ...
樓主: CC_Ceci
go

屯門區B1生大抽獎,請問大家會將保險線放第幾位? [複製鏈接]

回覆樓主:

譚中,band 1生填乙2會不會入到?

connie_51 發表於 19-5-8 23:59
譚中,band 1生填乙2會不會入到?
譚中乙2應該會有少許位既:

1. 叻既聯小學生可能主要搏另一間, 會將譚中放乙1既聯小B1學生, 實際唔會太多, 唔會用得晒所有聯繫學位同非保留位
2. 好多街外人見譚中有聯小唔揀佢, 所以加埋夠膽係乙1 放譚中既非聯小生, 都未必會係乙1 用晒譚中既學額

至於仲會唔會有位剩到去俾B2呢?

大家自己諗吓

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 CC_Ceci 的帖子

我女未有咁喜歡馬中時,我一直打算放陳中自一, 馬中自二…..但後來女只鐘情馬中, 所以改自行只報馬中, 我地學校好多B1都是自行董/+陳中, 乙一陳中咁….所以陳中真係好熱呢!

醒目開學勳章

annielui 發表於 19-5-9 11:58

我女未有咁喜歡馬中時,我一直打算放陳中自一, 馬中自二…..但後來女只鐘情馬中, 所以 ...

請問馬中有什麼吸引你女兒?

回覆 piglet0529 的帖子

初初係因為佢堂家姐響馬中讀緊,不過我話即使一間中學都未必會見到, 但佢話唔緊要, 我唸可能係嗰份安全感吧!!!

馬中既校舍又的確幾吸引..比較新同埋光猛….我已經強調馬中都好多功課好辛苦的, 都勸退唔到佢..既然成績係佢爭取回來的, 便尊重佢決定吧!

幫親戚問:請問屯門區有邊四大Band 1中學?除咗呢四間之外,有冇其他邊啲比較好嘅Band 2中學?

回覆 crystalwsm 的帖子

屯門四大Band 1中學係百周年、梁銶琚、董玉娣和陳瑞芝。Band 2A中學大概有呂祥光、永隆、崇真、辛亥年。

crystalwsm    發表於 19-5-10 20:27

咁田家炳係B幾?

nelsonlum 發表於 19-5-11 09:15

咁田家炳係B幾?

1A百周,董玉娣,梁球琚,陳瑞芝
1B譚伯羽
1C劉金龍, 田家炳,屯官,南屯官,馬可賓,屯天

banhung 發表於 19-5-11 09:30
1A百周,董玉娣,梁球琚,陳瑞芝
1B譚伯羽
1C劉金龍, 田家炳,屯官,南屯官,馬可賓,屯天
只有田和馬可算1C,兩間官立都叫接近D,其餘既......繼續努力啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 19-5-11 12:37
只有田和馬可算1C,兩間官立都叫接近D,其餘既......繼續努力啦!

(emoji)(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題