用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 求救
go

求救

需要大家的幫忙!如果心儀中學放甲一及乙一,這樣是否要留空甲二及甲三不填呢!謝謝!

脾脾蟲 發表於 19-4-14 20:49
需要大家的幫忙!如果心儀中學放甲一及乙一,這樣是否要留空甲二及甲三不填呢!謝謝!
...

甲二和甲三可選一些就算好彩入到,都不會後悔的學校。

否則冇心水就留空吧!

...
如果你非甲一不可就要留空甲二甲三。

...

因為我只得一間最心儀,所以甲一只填一間

樹熊MA 發表於 19-4-14 20:56
如果你非甲一不可就要留空甲二甲三。

好多謝大家嘅解答! 因為心儀嘅中學係有機會入到 (因為唔係最熱門)。我怕如果填咗甲二或者甲三嘅中學 (老師勸說唔好太過進取, 咁會填二間比心儀嘅中學低一個banding嘅中學)。 聽日要交表啦!所以我就怕如果萬一唔到甲一,咁就有可能入咗甲二或甲三, 咁就冇咗乙一嘅抽獎機會。

脾脾蟲 發表於 19-4-14 21:05
好多謝大家嘅解答! 因為心儀嘅中學係有機會入到 (因為唔係最熱門)。我怕如果填咗甲二或者甲三嘅中學 (老 ...
如果咁,就留空。

b3410 發表於 19-4-14 21:41
如果咁,就留空。