用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 旅行喼: Dunlxp vs Mendoxa
樓主: etoile
go

旅行喼: Dunlxp vs Mendoxa [複製鏈接]

醒目開學勳章

lumfamily 發表於 19-4-8 07:19
係喎,我又學下你買一套三件,謝謝分享

Samsonite的副線American Tourister都幾好, 爛左攞返去Samsonite整, 有3年保養, 維修時會檢查埋其他地方, 如有問題會一次過整埋

3b 發表於 19-4-9 14:08
Samsonite的副線American Tourister都幾好, 爛左攞返去Samsonite整, 有3年保養, 維修時會檢查埋其他地 ...

我2個大喼都係用這牌子,其中一個用了超過10年 。
另一個都有成5-7年 ,現在是阿女 往來英國用 ,輕身又耐用 ,價錢又唔貴 。

3b 發表於 19-4-9 14:08
Samsonite的副線American Tourister都幾好, 爛左攞返去Samsonite整, 有3年保養, 維修時會檢查埋其他地 ...
阿仔就是買了一套3件American Tourister, 用佐唔夠兩年,轆壞剛換了,點知就被掟爆了,現在Amazon Uk訂了Samsonite, 英國平香港好多呢!

醒目開學勳章

katrinafu 發表於 19-4-9 17:25
我2個大喼都係用這牌子,其中一個用了超過10年 。
另一個都有成5-7年 ,現在是阿女 往來英國用 ,輕身又 ...

價錢平, 又有3年保養真係幾好!

醒目開學勳章

Brianmommy 發表於 19-4-9 17:56
阿仔就是買了一套3件American Tourister, 用佐唔夠兩年,轆壞剛換了,點知就被掟爆了,現在Amazon Uk訂了Sa ...

什麼價錢?

3b 發表於 19-4-10 18:29
什麼價錢?
Samsonite cublite, made in Europe, 香港賣5千幾,英國唔使3佰鎊,又輕又好推。雖然保險賠足,但成日買會好煩。

Samsonite 貴買平用。我經常飛,loading長期超過20Kg但比較好推,粗用亦用上超過十年。英國買,抵!

醒目開學勳章

Brianmommy 發表於 19-4-10 20:38
Samsonite cublite, made in Europe, 香港賣5千幾,英國唔使3佰鎊,又輕又好推。雖然保險賠足,但成日買會 ...

等下次再壞時就一於買個好一點的

醒目開學勳章

LAS01 發表於 19-4-11 12:57
Samsonite 貴買平用。我經常飛,loading長期超過20Kg但比較好推,粗用亦用上超過十年。英國買,抵! ...

我們自己用Samsonite, 阿仔就用副線!

3b 發表於 19-4-11 15:59
我們自己用Samsonite, 阿仔就用副線!
我本來也是,諗住小孩子唔好用咁貴,點知咁快爛

LAS01 發表於 19-4-11 12:57
Samsonite 貴買平用。我經常飛,loading長期超過20Kg但比較好推,粗用亦用上超過十年。英國買,抵! ...
咁要留意下英國D價錢先!喺嗰邊買仲可以送上門,冇咁煩!
‹ 上一主題|下一主題