用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 新版面好難用,越改越衰
go

新版面好難用,越改越衰 [複製鏈接]

新版面好難用,冇咗下一頁呀, 每次都要去側邊嗰度捲動下一頁 都唔係 user friendly
   0    0    0    0

醒目開學勳章

回覆樓主:

我都係咁,如果已有30頁post, 點睇到最後一頁?

回覆樓主:

我睇開嗰個仲有二百幾頁

湘 發表於 19-4-5 16:16
新版面好難用,冇咗下一頁呀, 每次都要去側邊嗰度捲動下一頁 都唔係 user friendly
...

你好,可以嘗試向上拉刷頁面到下一頁,謝謝 !

湘 發表於 19-4-6 19:41
我睇開嗰個仲有二百幾頁

你好,可點按功能鍵,然後跳頁 ( eg. 293頁 ),或可選擇本主題的回帖倒序排列 ( = 新的回帖在前 )。

安安太太 發表於 19-4-6 19:28
我都係咁,如果已有30頁post, 點睇到最後一頁?
你好,可點按功能鍵,然後跳頁 ( eg. 30頁 ),或可選擇本主題的回帖倒序排列 ( = 新的回帖在前 )。

這個設計真喺好失敗, 完全唔user friendly.
以前20個一版,而家變為手10個一版, 最慘唔可以以前咁自己較頁數及前後箭咀, 下下都要在右上角選,真心覺得好廢設計

特派員 發表於 19-4-8 12:01
你好,可以嘗試向上拉刷頁面到下一頁,謝謝 !

這個方法未改版都可以喇
問題在於下下去到底部先刷頁面,都喺嗰句唔user friendly

pooh仔 發表於 19-4-10 18:47
這個方法未改版都可以喇
問題在於下下去到底部先刷頁面,都喺嗰句唔user friendly
...

同意! 完全無好用到,下下要去右上角換頁,又唔順手,要求用原本版本

真係改都尼

各位,大家的意見,我們會向負責部門反映,謝謝 !

pooh仔 發表於 19-4-10 18:43
這個設計真喺好失敗, 完全唔user friendly.
以前20個一版,而家變為手10個一版, 最慘唔可以以前咁自己較 ...

你好,新版內容頁也是每頁有20個帖子,跳頁舊版是要手動輸入頁數提交,現在是直接點選。

回覆樓主:

但主要冇咗前後箭咀可選,下下都要按右上角真的不方便.
還有,不能直接見到帖共有多少頁數,又喺要按右上角, 勁唔方便

雖然舊版是要手動,但新版如太多頁數,如幾十、百幾頁咪又喺要用手碌嚟碌去,唔覺好大分別

pooh仔 發表於 19-4-11 11:45
還有,不能直接見到帖共有多少頁數,又喺要按右上角 ...
明白的,當上下拉動內容頁面,頂上置中位置,有顯示當前頁數,例如 : 3/25,正在看第3頁,主題共有25頁,謝謝 !

pooh仔 發表於 19-4-11 11:45
還有,不能直接見到帖共有多少頁數,又喺要按右上角 ...

好同意
‹ 上一主題|下一主題