用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金迦VS大埔安基司(PN) 麻煩比啲意見
go

金迦VS大埔安基司(PN) 麻煩比啲意見

心儀嘅學校都衰咗
住大埔

如果金迦要坐保母車(因為小朋仲細,唔知坐保姆車安唔安全,加上我聽人講迦南K1麻麻)
(金迦am收咗)

安基司就勝在同區近啲,但就真係唔知好唔好(一定唔會諗住喺呢間升K1) 加上唔知呢間係唔係真係好
(Pm收咗,寫信轉上午班中)

K1一定會再in過
但揀金迦,好似可以留定條後路俾自己
因為冇諗過結果所有心儀嘅都唔收,甚至連second in都冇
深明一個道理:就算有實力都唔代表有運氣

回覆樓主:

我都有類似情況,我都想聽下大家意見

回覆樓主

概然金迦唔係你杯茶,揀間近屋企好啲。
小朋友仲細,何必要佢自己坐咁遠校車去讀一間你唔心儀嘅學校?近近哋讀幾個月再考k1吧。而且安基司都唔錯(雖然唔熟識,但識人讀呢間入英華)

回覆樓主:

安基司我表妹讀過, 派位唔好既所以小朋友都扣得不錯呀!相反, 金迦你讀左佢N都無priority 收你K...好多現讀生媽媽好徬徨..

小小金 發表於 19-3-24 19:35
概然金迦唔係你杯茶,揀間近屋企好啲。
小朋友仲細,何必要佢自己坐咁遠校車去讀一間你唔心儀嘅學校?近近 ...

老人家都係咁諗(emoji)

nataliE228 發表於 19-3-26 08:30
安基司我表妹讀過, 派位唔好既所以小朋友都扣得不錯呀!相反, 金迦你讀左佢N都無priority 收你K...好多現讀 ...

多謝你嘅分享

安基司用定,老師同學校好好,老師有愛心,小朋友有自信,開心。

chingalicew 發表於 19-3-24 14:45
心儀嘅學校都衰咗
住大埔

金迦唔會優先收番讀K1. 所以,完全唔覺得有仼何保障。

而且英文語境方面,安基司好d,安基司有Net做班主仼。

My daughter is studying at anchors , I think the school is good . 不過轉上午班的希望係好微,只能期望下年轉上午。我自己就唔放心小朋友錦細個搭校車去錦遠