用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kornhill Int’l, Pods , Mass PN 點揀?
go

Kornhill Int’l, Pods , Mass PN 點揀? [複製鏈接]

Target 想入 esf, 係咪Kornhill Int’l大機會啲? 定3間差不多? 因為如果差不多,pods 好似學術較好,而且入唔到esf都可以試local做back up。mass就不同國籍小朋友比較多,又有Spanish 學,語境比較理想。 有無用家俾到建議? thx
   1    0    0    0

petitn 發表於 18-12-12 10:41
Target 想入 esf, 係咪Kornhill Int’l大機會啲? 定3間差不多? 因為如果差不多,pods 好似學術較好,而且 ...

我仔之前係MASS讀幼稚園,語境非常好,三文四語,老師及校長有愛心,用心辦學,我仔每日返學都很開心。

而且學生都能夠入讀到不同的國際學校,如ESF

KianaLeo 發表於 18-12-12 17:38

我仔之前係MASS讀幼稚園,語境非常好,三文四語,老師及 ...

咁你覺得mass算唔算谷定算係happy school? 多唔多功課?同埋k1至k3要分別學寫中文字?

petitn 發表於 18-12-12 23:38
咁你覺得mass算唔算谷定算係happy school? 多唔多功課?同埋k1至k3要分別學寫中文字?
...

MASS不是太谷,小朋友從快樂中學習,功課不太多,每星期得星期五先有功課,K1多數連線學筆劃,到K2先開始學寫中文字
‹ 上一主題|下一主題