用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 徳萃和think 的N班,大家點揀?
go

徳萃和think 的N班,大家點揀? [複製鏈接]

真係好難揀
   0    0    0    0

smilesmilefan 發表於 18-11-29 14:18
真係好難揀
原本想選 think 但見到最近佢哋嘅小學中學出咗問題所以而家都唔知選邊間好

回覆樓主:

舊年兩間都有offer, 結果比左st. hilary 留位費, 無比think. Interview 時完全感覺唔到大家所講think 的愛心, 反而係in 左 7 間裡面感覺最差的。 而家出埋 d 甘既新聞更加覺得麻麻。

okangel168 發表於 18-11-29 15:04
原本想選 think 但見到最近佢哋嘅小學中學出咗問題所以而家都唔知選邊間好

我都係咁諗,其實都喜歡think , 怕中學負面新聞影響小學

Nbs 發表於 18-11-29 17:33
舊年兩間都有offer, 結果比左st. hilary 留位費, 無比think. Interview 時完全感覺唔到大家所講think 的愛 ...

你小朋友係SH 讀書情況點樣?SH 老師有愛心嗎?學術和語景會係點?

smilesmilefan 發表於 18-11-29 18:10
你小朋友係SH 讀書情況點樣?SH 老師有愛心嗎?學術和語景會係點?

比左留位費,不過最後都無讀喇,讀緊york.

Nbs 發表於 18-11-29 18:49
比左留位費,不過最後都無讀喇,讀緊york.

How’s York then ? can you share

ollaw 發表於 18-11-29 20:52
How’s York then ? can you share

so far 讀左 3 月,幾好呀,小朋友無話唔返學。佢唔識講返學做左 d 乜,但返嚟都會唱歌或有新既詞彙,我諗學校教既。學校好多活動,halloween party, 生日party 等都好有心思。

Nbs 發表於 18-11-29 23:10
so far 讀左 3 月,幾好呀,小朋友無話唔返學。佢唔識講返學做左 d 乜,但返嚟都會唱歌或有新既詞彙,我諗 ...

請問當時點解揀York 而放棄德萃既?謝謝

PHYPHYPHY 發表於 18-11-30 19:56
請問當時點解揀York 而放棄德萃既?謝謝

其實st. hilary 我地都中意,不過覺得york 的校舍好 d. 而且我小朋友好active 的, 感覺 york 多活動比較生動d. 而且當時我想小朋友讀直資小學,所以覺得york 可以幫到小朋友準備考直資。 (不過而家轉左喇,希望讀國際學校)
‹ 上一主題|下一主題