用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 am VS pm
go

am VS pm [複製鏈接]

如果大家prefer am, 報名嘅時候會報 am first choice pm second choice 定係淨係揀am only 呢?
排 waiting 嘅時候priority 係俾排緊 am 嗰啲先吖定係已經入咗pm 又想轉 am 嗰啲先呢?
   0    0    0    0

TaviaP 發表於 18-11-25 20:11
如果大家prefer am, 報名嘅時候會報 am first choice pm second choice 定係淨係揀am only 呢?
排 waiting ...

我會揀上午,但幼稚園表格上通常會問如果上午班滿額會否考慮下午班,我答會,如有Offer先寫信轉上午!
另外我理解通常係比有下午班正取生轉上午班先
但亦有啲幼稚園一早講到明冇得轉

TaviaP 發表於 18-11-25 20:11
排 waiting ...

間間學校做法唔同,通常waiting都係pm waiting!我會睇下果間學校係咪真係好想入,如果唔係,我通常會揀am only,就算問我考唔考慮下午,我都會話唔考慮!之前我都有朋友係咁!結果一係有am offer 一係就冇offer! All or nothing...你自己諗喇!而我自己今年都係,唔係特別心儀既學校我都會話唔考慮下午班,so far好好彩兩間都係am offer!

回覆樓主

我通常填AM,PM 都接受,有offer 再算。邊樣好,睇照顧者同想幾谷。有d 家長只可特定半日可以照顧小朋友。另如果你谷就最好揀上午班,因為下午外補較上午方便。我情況是要搭校車返學,幾乎唔可以平日外補。
‹ 上一主題|下一主題