用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Queenswood, Royal Masonic, Royal High School, Bath, ...
go

Queenswood, Royal Masonic, Royal High School, Bath, Queen’s Margaret ?

請問有沒有家長女兒就讀以上的學校? 想知多唔多香港或內地人,是否boarders 都是海外生?老師如何?

rainbowbb 發表於 18-10-8 15:26
請問有沒有家長女兒就讀以上的學校? 想知多唔多香港或內地人,是否boarders 都是海外生?老師如何?
...

Queenswood, Queen’s Margaret

回覆樓主:

我女讀緊Qm

喧嘩 發表於 18-10-8 22:22
我女讀緊Qm

你的女兒讀year 幾?學校多不多香港和內地人?老師如何?

rainbowbb 發表於 18-10-9 22:14

y10, 一級5x 人, 但都幾多交流生, 黎讀一個term, 本來連亞女3個香港人, 啱啱有個跳班上左黎, total4個, 大6人都有幾個

rainbowbb 發表於 18-10-9 22:14

老師應該間間學校一樣, 都係唔閙人嘅, 亞女都幾鐘意呢間學校, 所有同學都nice嘅, 冇技安囉

喧嘩 發表於 18-10-9 22:43
老師應該間間學校一樣, 都係唔閙人嘅, 亞女都幾鐘意呢間學校, 所有同學都nice嘅, 冇技安囉
...

謝謝,如有技安就差點。另外,會否多什項收費?weekend activities 是否optional ?

rainbowbb 發表於 18-10-10 18:19
謝謝,如有技安就差點。另外,會否多什項收費?weekend activities 是否optional ?
...

亞女都係第一年, 所以未知有幾多額外收費, 星期日活動可以自由參與, 有免費亦有自費, 亞女去左次水上樂園, 但未知收費

ipadress 發表於 18-10-13 16:29
跳班係家長 / 學校 决定? 要考全級第一 定點?

小朋友自己要求, 同埋計年紀唔算跳, 姐係呢邊讀完f2過去讀f4

elbar 發表於 18-10-8 19:00

Queenswood, Queen’s Margaret

點樣