用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 ...
樓主: 袓安
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 [複製鏈接]

Re: 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2

咩事呀, 出2次既  

禧媽
真係呀, 識左都大大話話有兩年, 有時聽見你地係樹講生日會d野(最近), 我返去問阿仔, 阿仔就笑笑口問番我~~你點會知既? 近排就通常得我同你對唱
公文我覺得佢幾喜歡上, 其實星期三放學後去青怡都幾趕, 返到屋企換過套衫食少少野就要走, 都好合作無話賴係屋企唔肯走, 所以都會繼續比佢返直到佢自己話唔返為止
遲些暑假係屋企既時間耐d, 到時每星期取五份公文應該會容易d應付到
係喎, 最後同禧禧報唔報到暑期班呀?

glory
近排就通常得我同你對唱 ~ 好似由頭到而家都係咁  
你好近姐, 行過對面就係咯, 仲可以食埋野, 應該唔係咁趕.
5份功課~應該好易應付, 因為果本作業好快做完
係啵, 樂樂學梗果d活動, 係咪只有英文要做功課咋 ?
暑假班已滿, 所以禧禧繼續留係屋企"纏"我囉  

禧媽
其實落校車上埋樓都五點七八個字, 跟住又要換衫食野, 搭十至十一又要出門, 我地就行得快但同阿仔行就
公文d練習專心做就應好快完成, 但阿仔寫唔夠一版就叫住我
除了公文外, 通利同柏斯都有功課, 通利就好容易, 柏斯就多少少, 不過都是油顏色, 唉…佢好懶, 阿仔同我講~~媽咪, 我地一齊上堂架, 你都一齊油呀
報唔到暑期班都唔緊要, 慳番幾百蚊, 或者你好倦想休息時叫姐姐帶禧禧落樓下玩  

glory
原來短短3個字之內, 要做咁多野架  
嘩...樂樂柏斯同通利都有返架, 我仲以為你停一邊添?
學音樂都要填色? 好好奇填咩顏色   樂理?
慳番幾百蚊~合我意思  

禧媽
柏斯同通利好唔同, 柏斯真係落手落腳去彈, 要番屋企練, 但阿仔一星期只肯練兩次左右又加上平日夜晚都好忙, 無乜時間練琴, 通利就唱歌仔多, 同教d, r, m, 個手指位, 阿仔係柏斯已經學左所以學得輕鬆, 見佢兩個班都咁有興趣所以無停, 呀, 我明天開始放假到三日至返, 到時再同你chat, 今個假期我會入迪士尼既hollywood hotel呀, 遲d傾, 拜拜!

glory
玩得開心d啦  

bk新版真奇怪, 我去極都去唔到最後果頁??

點解bk個網變成咁ge??

醒目開學勳章

hello~
我係祖安呀~
我用唔番以前個名登入呀~~

醒目開學勳章

原文章由 袓安 於 05-7-24 17:50 發表
大家好   

testing testing  有無人呀?

我地搬左新地方呀 ~

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1047770&extra=page%3D2

[ 本文章最後由 禧媽媽 於 07-7-7 14:25 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題