用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 ...
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 [複製鏈接]

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2

大家好
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

Re: 05禮賢k1

您好呀!

我囝囝會讀上午班, 您呢

hello!
我囡囡讀上午勇班  

PY,

我仲未知我囝囝都邊一班, 您點知嫁?

我女女都係上午班
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

Hi, my son in PM class !!
[url=]www.youngnutrition.net[/url]

tiffshiao,
學校有信通知, 事關我大囡又係讀勇班, 下學期升K3!
PY媽咪

禮賢是你們首選嗎?

我個仔都係9月返k1, 多多指教!

不過我而家重煩緊頭幾日返學的安排, 我無可能請咁多日假陪佢架!  你地呢? :

袓安 寫道:
禮賢是你們首選嗎?

係呀, 係我首選呀!  點解你咁問呢?

因為我見好多媽媽一考到其他幼稚園就放棄禮賢,
所以8卦下,沒有特別原因.

ALLIE
你小朋友讀上午班OR下午班呢

你好!
我想幫我仔仔報06年K1,我有好多問題想問呀,麻煩大家俾d資料我丫,thanks!
1) 幾時開始報名呢?
2) 點樣拎表格嫁?
3) 舊年大約邊個月份interview呢?
4) interview內容難嗎?有d乜野要考呢?

thanks.

helllo , 大家好!  我囡囡出年係k2喇~ 做姐姐喇~
提提你們開家長會果日帶多個袋, 因為果日會派書包, 書包有埋雨褸, 不用另外買!  
good luck!

HI_MINNIE

1) 幾時開始報名呢?
2) 點樣拎表格嫁?冇記錯係大約10月可上網download
3) 舊年大約邊個月份interview呢?大約1月尾
4) interview內容難嗎?有d乜野要考呢?完全冇難度, 一次有幾位小朋友連同家長入課室, 入到去玩玩具, 一位老師問問題, 另一位觀察, 都係問下名呀之類, 問下家長d日常生活既事, 好輕鬆!

上午班呀!  我個係仔仔, 你呢?

袓安 寫道:

個個人要求唔同.  如果你要課程深, 或要英文好勁ge, 呢間學校就唔arm你.  不過我choose佢係因為佢d老師好有愛心, 學校好重視生命教育, 當然佢有小學都係一個好重要的因素啦!

你呢?

Hi penpen:

唔該晒呀!

minnie

penpen 寫道:

HI_MINNIE

1) 幾時開始報名呢?
2) 點樣拎表格嫁?冇記錯係大約10月可上網download
3) 舊年大約邊個月份interview呢?大約1月尾
4) interview內容難嗎?有d乜野要考呢?完全冇難度, 一次有幾位小朋友連同家長入課室, 入到去玩玩具, 一位老師問問題, 另一位觀察, 都係問下名呀之類, 問下家長d日常生活既事, 好輕鬆!

Allie 寫道:
[quote]
袓安 寫道:

個個人要求唔同.  如果你要課程深, 或要英文好勁ge, 呢間學校就唔arm你.  不過我choose佢係因為佢d老師好有愛心, 學校好重視生命教育, 當然佢有小學都係一個好重要的因素啦!

你呢?[/quote]
我都係想女女讀得開心,唔想佢咁細個就有壓力,而且我唔想
每日因為d功課令到佢怕左番學,因為女女都幾冇耐性,所以
都係等佢學下D品德,過一個開心的幼稚園生活吧.....

Allie

唔知我
‹ 上一主題|下一主題