用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 ...
樓主: 袓安
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 [複製鏈接]

Re: 05禮賢k1

我諗應該唔會!

[quote]
tiffshiao 寫道:
Allie

唔知我

penpen

書包內原來已有雨褸? 真好, 諗少一樣
是否要買定水壼呢? 應該怎樣選擇呢? Thanks!

yykid
我仔仔都係pm

祖安
禮賢是我報了兩間幼稚園既其中一間 , 最後選擇這間是因為面試時這間學校給我好好既印象, 老師態度好友善, 好有愛心

allie
我都算容易放假, 不過仔仔太痴我, 我諗住第1日由我帶, 跟住就等老公放假, 等仔仔適應學校...

glory,
水壼係要既,留意不要太大個(若太大個也不用裝太多水), , 大若夠一杯水細細個果d就ok,若果唔夠,老師有水加俾佢哋, 最好係按制彈開飲筒式(有些是用手揭開的,我試過買過一個個蓋太實,阿囡唔夠力開),  同埋要揹住, 如果唔係放響書包漏水就大件事!
另外, 毛巾盒都要留意! 唔知你哋interview走果時學校是否送了個hello kitty頭型既毛巾盒俾你哋, 果個我囡開學初時時常蓋不到, 不懂怎樣就位蓋! 搞到佢自己時常蓋不到炆熷! 後來老師告知我, 我換了個方型的給他了! 即係茶點盒同毛巾盒買果時都要留意, 可否在他們能力範圍內可以自行開或蓋, 其實老師唔係唔會幫佢哋, 不過佢哋自己做到會開心d架!!  
呢d咁細微既野, 我初時真係留意唔到添~  

penpen
唔該晒, 我地interiew時只派了毛巾, 所以我最近都買定些小膠盒, 盒子在家中暫時盛載著其他物件, 等蓋子容易開合, 同時也要仔仔示範怎樣開合....最近仔仔問我幾時去參觀新校 (沒有向他提及, 或者他在入睡時聽到我和老公的對答未定)見他那麼有興趣 1/8決定帶埋仔仔去禮賢一次,  寧願返少一天暑期班

我仔仔都會在今年九月就讀禮賢會呀,希望見到大家啦

penpen 寫道:
helllo , 大家好!  我囡囡出年係k2喇~ 做姐姐喇~
提提你們開家長會果日帶多個袋, 因為果日會派書包, 書包有埋雨褸, 不用另外買!  
good luck!

你真係好人, 唔知你仲記唔記得我呢? 經過寫兩次信到學校求情, 我囡囡終於可以轉往上午班

我想問吓係咪9月2日同5日可以同囡囡一齊上堂咋, 單看通告好似係咁嘅意思, 咁都係請兩日假遮, 如果我有誤會, 請各位家長提點

BTW, 我都想上載我囡囡幅相給大家認吓, 但係每次送出檔案後都話 error, 知唔知點解呀? 請指教

我8月1日都會帶囡囡去註冊, 等佢認下個環境

hi~各位,

我個女會讀下午班呀~大家多d交流下丫!
我諗住9月2日自己陪囡囡返,但9月5日可唔可以叫工人帶呢?

katieman
我都會係9月2日陪囝囝返學  
到時, 唔知見唔見到你呢 ??

各位
不如我地做個表, 睇下大家有冇機會做埋同學呀  

AM :
禧媽媽(囝囝) -- 禧禧

FM :
Katieman(囡囡) -- Ashley

AM :
均媽媽(囝囝) -- 均均

FM :

想問下各位收到校車資料未?

AM :

FM :
glory(囝囝) --樂樂

glory
想問下各位收到校車資料未?
未呀, 唔知係咪要我地自已聯絡呢??
係呢, 你住邊架?? 又要搭校車.

AM :

FM :

禧媽媽
記得以前通告好似講過七月中會有資料, 睇下1號返返校交九月學費時有無提及先...
我住青衣, 你呢, 使唔使搭校車?

tiffshiao 寫道:

AM :
袓安   (囡囡) --  彤彤

FM :
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

Glory,

上次有張校車

AM :
彤媽媽(囡囡) -- 彤彤

FM :

glory, tiffshiao
好橋呀    我又係住青衣 !!
好耐好耐之前, 我問過校車叔叔, 佢話要預1個鐘前上車, 但實際時間要等通知.

Hi, 各位媽咪

我女女係上午班, 請問知唔知1/8 購買校服要幾多錢, 除了現金外還可以比什麼?

thk
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

AM :

PM :
yukmama(囝囝) --Nick

Hi, 各位媽咪:

我小朋友都是讀下午班,2/9大家可以見面

AM :
車厘子(囝囝)--源源

PM :
yukmama(囝囝) --Nick

唔記得可否用支票了!  但計你買一件圍裙背心, 一套運動衫, 二佰元有找!!  件背心好快乾, 你可以買住一件先, 唔夠開學之後在校務處再買!!

瀅瀅媽咪 寫道:
Hi, 各位媽咪

我女女係上午班, 請問知唔知1/8 購買校服要幾多錢, 除了現金外還可以比什麼?

thk
‹ 上一主題|下一主題