用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 暫定統一派位學額
go

暫定統一派位學額 [複製鏈接]

暫定統一派位學額

响EMB個website度見到2005年度小一入學統一派位名單.  請問點解大家都係資助, 有d學校有100個位俾統一派位, 有d只得10個呢?  吾係話大家都預50%小一學額嘅咩? 
請指點一下...

Thanks
Mo-ma

Re: 暫定統一派位學額

原因有很多, 例如: 每間學校的班數有別, 有些開得兩班, 有些可以開五班已經好大分別, 又有些兄弟姐妹多人入讀, 名額又在統一學額內撥出, 所以名額一定唔一樣的。

Thank you Angeline!
angeline 寫道:
原因有很多, 例如: 每間學校的班數有別, 有些開得兩班, 有些可以開五班已經好大分別, 又有些兄弟姐妹多人入讀, 名額又在統一學額內撥出, 所以名額一定唔一樣的。
Thanks
Mo-ma

mo-ma,

Can you show the EMB web-site?

Thanks

Click --> here

alauct 寫道:
mo-ma,

Can you show the EMB web-site?

Thanks
Thanks
Mo-ma

mo-ma 寫道:
Click --> here

[quote]
alauct 寫道:
mo-ma,

想知道每間學校2005年度自行收生及純一派位之學額數量可以在那處找到.

Thanks
[/quote]

想知道每間學校2005年度自行收生及純一派位之學額數量可以在那處找到.

please

jje

1.  Click on -> 小學概覽2004
2.  Then select "小一學校網概覽表2005年9月" from the left
3.  Select the net
4.  Select any school in the net
5.  Double click on "統一派位學額"
6.  A PDF document will show with the summary of all schools’ “擬統一派位之學額”

Hope this helps...
Thanks
Mo-ma

想知道內裡之學額是否指去年之學額呢,如在06年入小一之學額何時會知道呢?

jje 寫道:
想知道內裡之學額是否指去年之學額呢,如在06年入小一之學額何時會知道呢?

9月初

教統局而家話做緊,九月學校會有資料俾我地, 至於website, 就會盡快update wor.

jje 寫道:
Thanks
Mo-ma

mo-ma 寫道:
教統局而家話做緊,九月學校會有資料俾我地, 至於website, 就會盡快update wor.

[quote]
jje 寫道:
[/quote]

我囝囝間幼稚園九月二日開講座兼派表格選校了。
‹ 上一主題|下一主題