用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Power Elite 學Phonics 好嗎?
go

[英文] Power Elite 學Phonics 好嗎?

想請問有沒有Power Elite 用家?

小朋友暑假後升K2, 準備學phonics.  Power Elite 係咪好好?  要學幾耐?  Thx

ekhc 發表於 18-5-5 16:46
想請問有沒有Power Elite 用家?

小朋友暑假後升K2, 準備學phonics.  Power Elite 係咪好好?  要學幾耐?   ...

是否何文田梭椏道那間?

small_leaf 發表於 18-7-7 23:29
是否何文田梭椏道那間?

係呀

回覆樓主

我女之前學到level4,佢每星期都要小朋友記一些字(大約10個),我個女記唔到,學得好辛苦,所以無再學。如果你小朋友可以應付得到,應該會跟得上。

small_leaf 發表於 18-7-8 12:31
我女之前學到level4,佢每星期都要小朋友記一些字(大約10個),我個女記唔到,學得好辛苦,所以無再學。如 ...
Thanks for your advice.  咁真係要諗諗

回覆樓主

仲有一個原因就係佢會轉老師,但唔會通知你,我記得有一期(姐係10堂內)轉左3個老師。

small_leaf 發表於 18-7-9 07:22
仲有一個原因就係佢會轉老師,但唔會通知你,我記得有一期(姐係10堂內)轉左3個老師。
...

small_leaf 發表於 18-7-8 12:31
我女之前學到level4,佢每星期都要小朋友記一些字(大約10個),我個女記唔到,學得好辛苦,所以無再學。如 ...
我女K3上過一、兩期, 佢地都教得快, 我女讀普通屋村學卷幼稚園, 佢都係跟唔切, 老師勸退...可能適合已有一定基礎/名幼既學生...

芒果布din 發表於 18-7-9 12:41
我女K3上過一、兩期, 佢地都教得快, 我女讀普通屋村學卷幼稚園, 佢都係跟唔切, 老師勸退...可能適合已有一 ...
謝謝分享

bobolichu 發表於 18-7-30 01:43
i think phonics is good

Ok.  Thx