用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問你地會比幾大的BB 開始返N1全日班呢? ...
go

請問你地會比幾大的BB 開始返N1全日班呢? [複製鏈接]

請問你地會比幾大的BB 開始返N1全日班呢?

如題

Re: 請問你地會比幾大的BB 開始返N1全日班呢?

我兩個仔都係一足2歲就返全日N1

係呀..好嗎? 佢地都好快適應到?返全日唔慘咩?
我因為工人約滿, 唔想再請, 所以要比BB 返全日囉, 但有人又話我咁做好殘忍..咁細個就比佢返全日, 如果半日就OK..咁喎..攪到我好矛盾, 我都想BB返半日啦, 不過下午邊個幫我睇住喎... , 所以我先迫住要比BB返全日班囉, 亦希望聽多D 其他媽咪的意見, 等自己可以好放心咁比BB去返學 :wink:

大仔較細仔適應期長,但都係約一個月,返全日點会惨喎?午睡後,佢地聽下故事,玩下玩具或同同學玩下就放学,4:3pm 工人或我奶奶就接放学...........好過在家對住工人la!!   
佢地再轉k1就全無間題,不用任何適應期。

我初初都有你gei担心, 但我小b返咗一星期半日後, 而家啱啱返全日, 又ok喎.

好多謝你地給我的意見!! 希望我BB 會好快適應全日的學校生活啦!!

‹ 上一主題|下一主題