用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 成日聽人話咩校風好的學校......
go

成日聽人話咩校風好的學校...... [複製鏈接]

其實校風不好的學校是哪些?

有無具體例子是怎樣個不好法?(譬如band2但校風都唔好)

band1學校是不是100%校風好?

0    0    0    0

dannyczx 發表於 18-1-6 17:03
其實校風不好的學校是哪些?

有無具體例子是怎樣個不好法?(譬如band2但校風都唔好)

你咁鍾意宣傳某些書刋/網站學校排名, 還以為你比其他人了解各校情況

王家爸爸    發表於 18-1-6 17:22
Yanamami    發表於 18-1-6 17:17

elbar 發表於 18-1-6 17:08
你咁鍾意宣傳某書刋/網站學校排名, 還以為你比其他人了解各校情況

見識少先問,某日試過街上見過某校女生穿校服懶型大聲講粗口(女性性器官),自以為那是算校風差的學校,或者這只是個別例子(校風不差)。

但,神校學生絕不會有如此舉動。

dannyczx 發表於 18-1-6 17:27
見識少先問,某日試過街上見過某校女生穿校服懶型大聲講粗口(女性性器官),自以為那是算校風差的學校, ...
所以最好係放飯或放学时间去学校附近感受下“校风”。

王家爸爸    發表於 18-1-6 18:16

dannyczx 發表於 18-1-6 17:27
見識少先問,某日試過街上見過某校女生穿校服懶型大聲講粗口(女性性器官),自以為那是算校風差的學校, ...

我仔玩活動好多inter school比賽,佢話好多名校/神校學生都講粗口。

現今一代細路對粗口觀念好似唔同咗,大庭廣眾講粗口都不以為意,女仔好多時更粗口。大家會覺得小學生講粗口間學校一定係校風好差,但中學又好似無咁介意。

其實都好睇點定義粗口。

回覆樓主

講粗口現今社會極之普遍⋯⋯因爲整個社會風氣就是這樣⋯⋯所以B1神校學生都講粗口,有幾咁出奇⋯⋯?!?!?!

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

早排去睇學界精英賽,坐我附近唔少神校學生,聽到幾多粗口咁囉!

Ktfk    發表於 18-1-6 22:52
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-1-6 22:47
早排去睇學界精英賽,坐我附近唔少神校學生,聽到幾多粗口咁囉!
八卦問問: 係有男有女講? 還是主要係男仔講? 謝謝!

以前What the乜多數係D鬼仔講,而家已變成學生潮語

當現今這個社會連老師都講粗口的時候,做學生又點會唔講

Yanamami    發表於 18-1-7 08:37

講粗口好小事。家長其實怕兩樣野,吸毒同援交。以前我地個代就加埋入黑社會劈友。
我中二個年,坐我隔離位個位女仔系魚蛋妹/私鐘妹。
咪以爲無錢的女仔才出來做。中學生好受朋輩影響,幾個好朋友援交,潛移默化,佢地覺得無嘜野,好朋友叫到就一齊做,好似約埋一齊睇演唱會甘。

‹ 上一主題|下一主題