用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城B1C男
樓主: baby1211
go

九龍城B1C男 [複製鏈接]

leafun 發表於 18-1-5 10:40
丘中2016年尾時我去過佢簡介會,印象深刻既係去到唔同班房同學做介紹時,同學仔會好畀心機介紹,唔明問佢哋 ...

認同呢!"嚴中有愛"係丘中嘅一大特色,學生純樸有禮,個人認為,隨著""出生率""上升,丘中會慢慢地回復"""元氣""",成績會不斷"""進步"""的呢!

baby1211 發表於 18-1-5 05:35
小兒是九龍城band 1c的邊緣人,無運動,參加管樂團,中學想繼續有樂團參與。
自行一所會選擇銀禧或丘中,另 ...
Band 1C 邊緣人選校最緊要係睇對呈三既信心。如果信心大,揀好啲既學校;如果信心唔大,揀可以接受既學校。

王家爸爸 發表於 18-1-5 11:01
Band 1C 邊緣人選校最緊要係睇對呈三既信心。如果信心大,揀好啲既學校;如果信心唔大,揀可以接受既學校。 ...

Del.

王家爸爸 發表於 18-1-5 11:01
Band 1C 邊緣人選校最緊要係睇對呈三既信心。如果信心大,揀好啲既學校;如果信心唔大,揀可以接受既學校。 ...

唔知九華又機會會大D嗎?
不過他不是全in

baby1211 發表於 18-1-5 16:11
唔知九華又機會會大D嗎?
不過他不是全in
九華(好多天主教學校其實都類似)唔係純粹睇成績,所以Band 1C 學生未必無機會。好睇老師覺得小朋友適唔適合學校,係唔係可造之才。
‹ 上一主題|下一主題