用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2018年全港B1中學名單 (以第二至第六屆DSE成績和入U率計 ...
樓主: hkpapa852
go

2018年全港B1中學名單 (以第二至第六屆DSE成績和入U率計算)   [複製鏈接]

我掛念嫲嫲 發表於 18-12-8 20:54
hkpapa852,

我開唔到dropbox, 請幫忙pm 沙田區band 1-2的資料給我!感激!

直接按連結就開到喎?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-12-9 12:57
直接按連結就開到喎?

i try again, it can be open, thanks

我掛念嫲嫲 發表於 18-12-9 13:10

i try again, it can be open, thanks
我再整過另一份:

https://www.dropbox.com/s/nemzb2dmjp1rovs/-%20DSE%20%2818%20Districts%20Table%29%20All.pdf?dl=0

IYY    發表於 18-12-10 14:13
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-12-10 11:51
我再整過另一份:

https://www.dropbox.com/s/nemzb2dmjp1rovs/-%20DSE%20%2818%20Districts%20Table%29%20 ...
Hkpapa852,
你好偉大整咁大堆數據,辛苦了!

請問會唔會有一份以學校名排序?
謝謝你

hkpapa852 發表於 18-12-10 11:51
我再整過另一份:

https://www.dropbox.com/s/nemzb2dmjp1rovs/-%20DSE%20%2818%20Districts%20Table%29%20 ...

hkpapa852, 謝謝您   
我睇到報紙講水泉澳有三千幾名小學生   
嚟緊石門同小瀝源個居屋又就起好;
其實沙田係咪已經唔夠位比band one 生   

傻妹 發表於 18-12-10 21:11
Hkpapa852,
你好偉大整咁大堆數據,辛苦了!

我收集呢D資料既原意, 係希望大家認清楚, 那些中學才是有真正B1水平.

至於排名, 我無興趣去排.

ssskwan    發表於 19-1-24 19:48

我掛念嫲嫲 發表於 18-12-11 08:23
hkpapa852, 謝謝您   
我睇到報紙講水泉澳有三千幾名小學生   
嚟 ...

俾條數學題你去計吓:

假設某區有5000個400呢既住宅單位入伙
(1) 會有幾多由外區既家庭搬入?
(2) 會有幾多有適齡升學既小朋友既外區家庭搬入?
(3) 會有幾多有適齡升學, 而有屬同一年齡既小朋友由外區搬入?

住宅落成量, 通常只係俾官員, 地產商/代表, 同D升學專家用嚟嘩眾取寵既數字

對升學人數有幾多實際影響呢?

hkpapa852 發表於 18-12-11 08:35
我收集呢D資料既原意, 係希望大家認清楚, 那些中學才是有真正B1水平.

至於排名, 我無興趣去排.

謝謝。
但學校提供既數字唔係間間一樣都好比較 還是 我唔識睇呢?☺️

that's really amazing ! very informative ! thank you and please keep up the good work

回覆 hkpapa852 的帖子

thanks

Million thanks to hkpapa852!!

好像找不到陳守仁。是我看漏,還是因為數據不足,所以沒有評級?

Fabi_c 發表於 19-1-7 18:03
好像找不到陳守仁。是我看漏,還是因為數據不足,所以沒有評級?

陳守仁係小學喎!

係喎!攪錯晒, sorry sorry!

Update 咗 D 資料, 新Link係呢度:

https://www.dropbox.com/s/ftmbif ... e%29%20All.pdf?dl=0

deleted

hkpapa852 發表於 19-1-8 16:22
Update 咗 D 資料, 新Link係呢度:

https://www.dropbox.com/s/ftmbif7nke1zfk8/2013-2018%20DSE%20%2818%2 ...
加多咗幾間B2中學既資料:

https://www.dropbox.com/s/voi3cc2i7sykdhi/-%2018%E5%8D%80%E4%B8%AD%E5%AD%B8DSE%E6%88%90%E7%B8%BE%E7%B5%B1%E8%A8%88%20%282013-2018%29%20%5B2019-01-08%5D.pdf?dl=0

港青基信入u率無咁低喎,佢地校網都有寫

留名!

hkpapa852 發表於 19-1-9 11:37
加多咗幾間B2中學既資料:

https://www.dropbox.com/s/voi3cc2i7sykdhi/-%2018%E5%8D%80%E4%B8%AD%E5%AD%B8 ...

hkpapa, 請問如想讀醫,要大約DSE或IB考到什麼成績機會會大一些 謝謝
‹ 上一主題|下一主題