用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2018東區 Band 1位夠吾夠本區b1男學生呢?
樓主: bobolam
go

2018東區 Band 1位夠吾夠本區b1男學生呢? [複製鏈接]

Jasmine-4711 發表於 17-12-26 16:11

不會,我不想兒子次次包尾,連讀書的與趣都冇埋。他 ...

原來我們是同路人,你講出我的心聲

Jasmine-4711 發表於 17-12-26 16:11

不會,我不想兒子次次包尾,連讀書的與趣都冇埋。他 ...
Me too, 我只想搵間不要太谷的直資比佢, 只要求佢KEEP住英文OK, 將來可考慮海外讀書

大件仔 發表於 17-12-26 19:54
Me too, 我只想搵間不要太谷的直資比佢, 只要求佢KEEP住英文OK, 將來可考慮海外讀書 ...

你有冇心水直資?

bobolam 發表於 18-1-2 22:33
你有冇心水直資?

我好難相信有band 1唔洗谷都有咁好DSE 成績,除非收左全部都係資優。Band 2A成績都追緊上來,band 1唔谷,ranking 就跌。

至於直資,唔谷点保住DSE“業績”.业績不好,將來的收生率低。佢做生意 ,為左吸引客户(家長),点會唔谷。連中華x金話自己愉快学習,用家話好谷架,唔好信宣傳。而且呢間业績麻麻,所以收唔夠band 1,band 2照收。

如入左神校,教高一兩年,学校唔谷,咁家長怕墜後,都會自己請補習去谷。

香港的学生真惨,今日有個女生在考試前“空中飛人”。報導話屯門名校,但冇講边間。

如你有錢送子女去外国讀書,中三四要送佢去外国了,何必參加DSE咁大压力……在外国幾年,適应左才考當地大学。如佢在外国考得叻,唔冼同JUPAS爭,有另一條隊.
‹ 上一主題|下一主題