用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗幼兒園有無好介紹
go

元朗幼兒園有無好介紹 [複製鏈接]

元朗幼兒園有無好介紹

我個女就黎一歲,下年想讀幼兒園n1,請問係唔係依家要報名啦!!
請問各位有無好介紹!!
好似d好d o既都係幼稚園,無幼兒班o既!!

Everything that happens in this world happens at the time God chooses!!
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

Re: 元朗幼兒園有無好介紹

hello:
    您個女女係咪已經讀緊嬰所呢?您個女女而家先一歲,唔駛咁急報名,但可以睇下d幼兒院環境同埋問下人。

我最近都係搵緊,睇過大江埔幾好,但好貴,
有間珈琳價錢同環境都唔錯,睇過幾間以這間觀感最好,
所以新學期我都打算報呢間,如果有更好介紹,
大家研究下啦~~

聽說鄰舍輔導會元朗幼兒園很好的。
應該會比珈琳&大江埔都好,
始終這兩所是私校,質素及師資都較弱呀!

Hello webjen & 各位bk媽媽

以我所知元朗較好的幼兒園有保良局幼兒園,尼間好滿的,如果你考慮就要報定名.
      不過你們可以考慮埋幼稚園,因為幼稚園同幼兒園將會合併,遲些幼稚園都會有全日班的......
      而我建議選幼稚園最好選擇政府資助的,因為這些學校會有保證一D,因為這些學校政府要求要幾多乘老師一定受訓的...
     大江埔好似就唔係咁好......尼間都幾出名(略水)
:-D :lol: :-D :lol: :-D :lol:

芷晴媽 寫道:
我最近都係搵緊,睇過大江埔幾好,但好貴,
有間珈琳價錢同環境都唔錯,睇過幾間以這間觀感最好,
所以新學期我都打算報呢間,如果有更好介紹,
大家研究下啦~~

我就覺得呢間麻麻,佢考試好屎,明明個學生唔識都做馬做到佢合格。
我就覺得周宋主愛會好d。
仲有新元中間啟思都幾好,第日仲有機會考啟基小學添。

thanks 各位!!大家真係交流交流

hi Rina,
咁耐都無見過你添!!我hubby有講過見過你!!
你係咪都要幫小b搵幼兒園啦!!
"幼稚園同幼兒園將會合併,遲些幼稚園都會有全日班的......" ~ 咁知唔知幾時,我淨係知d資助會合併咋!!好似幼兒園都改由教署管
Everything that happens in this world happens at the time God chooses!!
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

請問啟思好唔好呢?

我做左初部research, 我打算比我囡囡n1讀(全日制)就周宋主愛會/(半日制)珈琳。

至於, k1就打算讀肖珍/信義會。

純粹本人的朋友個別個案: 他的囡囡由n1開始都讀啟思,啟思的教學方法, 全部是活動教學, 沒有功課給小朋友, 到他的囡囡升了小學, 就追不上覺得好辛苦, 後來要留班.

hi webjen:
    係呀~我而家少左上黎,多數星期日才上黎傾傾...

我都有留意元朗幼兒園的資料......有好多幼稚園都辨全日班......好似元朗商會幼稚園明年就會有全日班...但幼稚園和幼兒園會有不同的地方,如星期六幼稚園巳經唔需要上課/假期比較多等......所以你考慮下~
     係呀!幼兒園同幼稚園都由教統局管呀~資助就唔知點計,因為幼稚園同幼兒園好唔同的,幼稚園資助係唔計供樓\管理費等雜費的~~
webjen 寫道:

hi Rina,
"幼稚園同幼兒園將會合併,遲些幼稚園都會有全日班的......" ~ 咁知唔知幾時,我淨係知d資助會合併咋!!好似幼兒園都改由教署管
:-D :lol: :-D :lol: :-D :lol:

rina 寫道:
hi webjen:
    係呀~我而家少左上黎,多數星期日才上黎傾傾...

我都有留意元朗幼兒園的資料......有好多幼稚園都辨全日班......好似元朗商會幼稚園明年就會有全日班...但幼稚園和幼兒園會有不同的地方,如星期六幼稚園巳經唔需要上課/假期比較多等......所以你考慮下~
     係呀!幼兒園同幼稚園都由教統局管呀~資助就唔知點計,因為幼稚園同幼兒園好唔同的,幼稚園資助係唔計供樓\管理費等雜費的~~  [quote]
webjen 寫道:

hi Rina,
[/quote]

我想報全日,因我想出來工作,
請問元朗商會幼稚園有冇全日班?
及地址在那裡呢?

珈琳好啊,我家姐4千金都係珈琳讀,d老師同校工都好,學習環境唔錯架

元朗商會幼稚園有全日班,不過好似得低班及高班,妳打個電話去問一問...
地址係天水園天耀村的...

珈琳~我上間學校看看環境不太好......
而且我去時剛好是生日會,D老師都唔多理小朋友,老師又老師一堆,小朋友就自己玩,仲有D旦糕就甘放係台面,又唔蓋好,好似唔係甘衛生...
manicheung 寫道:
珈琳好啊,我家姐4千金都係珈琳讀,d老師同校工都好,學習環境唔錯架
‹ 上一主題|下一主題